Moedige Saoedische vrouwen kruipen vandaag toch achter het stuur

Rosie saudi_woman_drivingZo’n 150 woedende islamgeleerden protesteerden afgelopen week tegen vrouwen achter het stuur in Saoedi-Arabië.

Dat is al verboden in het land, maar enkele vrouwen hebben opgeroepen dit verbod te negeren en willen vandaag massaal achter het stuur gaan plaatsnemen…….

Dat werkte als een rode lap op een stier. De Ali’s en Mohammeds togen naar het koninklijk zomerpaleis van Djedda om actie te voeren tegen deze ‘feministische streek’.

De korangeleerden vinden het onverteerbaar dat de regering tot nu toe niet heeft gereageerd op pogingen het verbod af te schaffen of te dwarsbomen.

Moedige vrouwen roepen hun seksegenotes op om vandaag massaal achter het stuur te kruipen. Zo willen zij bereiken dat het verbod uiteindelijk wordt opgeheven.

Een paar weken geleden probeerde een van de ‘geestelijken’ de vrouwen al tegen te houden met het broodje aap verhaal dat de eierstokken geschaad worden van autorijden, maar vreemd genoeg mogen ze wel achterin zitten. Ik hoop in het licht van vandaag dat de VN zich eens goed gaat buigen over deze kwestie.

Vandaag is het de bedoeling dat Saoedische vrouwen het rijverbod trotseren door de auto te nemen. Durven ze dat ook, nu de regering heeft gedreigd met arrestaties?

Te oordelen naar het enthousiasme op Facebook voor de actie Women2Drive, kruipen vandaag heel wat vrouwen in Saoedi-Arabië achter het stuur. De vraag is hoeveel van hen het verbod van de autoriteiten inderdaad zullen trotseren en een ritje gaan maken.

Lees ook:Vrouwen Saoedi Arabië wellicht snel achter het stuur
Lees ook:14 Saoedische vrouwen opgepakt omdat ze achter het stuur zaten!!!
Lees ook:Vrouwen mogen stemmen in Saoedi Arabie, maar niet alleen naar het stemlokaal
Lees ook:Nieuws uit Saoedie Arabië: ‘autorijden schaadt de eierstokken’
Lees ook:Saoedische vrouwen die ‘waagden’ auto te rijden vrijgelaten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>