Amsterdamse vrouwen gaan wildplassen bij gebrek aan beter

jeanneke pisDoordat er bijna openbare toiletten zijn in Amsterdam, zijn vrouwen vaak genoodzaakt om bij hoge nood maar wild te plassen.

Uit onderzoek van NRC Handelsblad blijkt dat er maar 1 openbaar toilet voor vrouwen is in de stad.

“Amsterdam is helemaal niet plasvriendelijk, dat is heel slecht gesteld. Dat is in heel Nederland en de hele wereld zo, maar in Amsterdam is het heel slecht. Er zijn 33 urinoirs voor mannen en er is 1 proeftoilet voor vrouwen’, aldus NRC-redacteur Paul Steenhuis.

Vrouwen vertellen aan AT5 dat zij soms niet anders kunnen dan wildplassen. “Ik ben toen tussen de geparkeerde auto’s gaan zitten, want je moet toch wat. In mijn broek plassen is geen optie”, aldus 1 van hen. “Ik kon het een keertje niet meer ophouden. Ik voelde mij echt heel smerig”, reageert een tienermeisje.

“Mannen hebben legio kans. Op het Leidseplein schieten ze letterlijk als paddenstoelen uit de grond in het weekend. Wij hebben niks. Ik heb wel een keer een krul geprobeerd, maar dat klettert aan alle kanten. Dat raad ik niemand aan.”

Boudewijn Oranje van stadsdeel Centrum zei gisteren in ‘De Stelling van Amsterdam’ dat de horeca in de stad meer de deuren moet openstellen voor mensen met hoge nood.

Lees ook:In Keulen plassen de mannen gratis en de vrouwen betalen
Lees ook:Artsen in spé delen voor Vrouwendag plastuiten uit
Lees ook:Strenge vrouwenblik zorgt ervoor dat mannen minder wildplassen
Lees ook:Amanda Trusty danst bevrijdende ode aan het vrouwenlichaam
Lees ook:Ladies Only Hotels

1 Reacties // Reageer

One thought on “Amsterdamse vrouwen gaan wildplassen bij gebrek aan beter

  1. wilma

    Vanaf morgen (donderdag 24 maart 2016) is Amsterdam iets plasvriendelijker voor vrouwen, met een urinoir voor vrouwen. Vanaf 16.00 uur kun je ‘m uitproberen! Je vindt de UriLift Combi bij het Paleis op de Dam, hoek Paleisstraat.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>