Opnieuw brouwen vrouwen hectoliters DELIRIA bier

RosieBeerAfgelopen weekend kwamen 15 vrouwen uit heel Europa naar de Belgische brouwerij Huyghe om met meesterbrouwer Joris Dheedene de hele dag Deliria te brouwen, het zusje van het befaamde Delirium Tremens.

Vorig jaar werd het voor het eerst gebrouwen voor Internationale Vrouwendag en dit bier viel zodanig in de smaak dat de 150 hectoliter meteen op was………

Bovendien ontving Deliria in september al een eervolle vermelding op de internationale bierwedstrijd Brussels Beer Challenge.

Er werd dan ook afgestapt van het oorspronkelijk plan om elk jaar een ander vrouwenbier te brouwen en er werd beslist ook dit jaar weer Deliria te brouwen, zij het dan nu 450 hectoliter.

De vrouwen die kwamen brouwen zijn Nathalie Carpentier, Vicky Decloedt, Susie Hodson (Australische), Jacqueline Malyster, Isabel Ortega Cabezó (Spaanse), Heidi Ross (Duitse), Joke Saey, Sally Sauer (Amerikaanse), Ann Valkenaers, Veronique Verstringe, Jasmien Vervaeke, Caroline Vlek (Nederlandse), Nele Vranckx, Brigitte Weygers en Daisy Backx (Belgische). Een internationaal gezelschap dus!

Bedoeling is dat het Deliria bier rijp en klaar is en gelanceerd kan worden op Internationale Vrouwendag, 8 maart 2014.

Lees ook:10 bierbrouwsters gevraagd voor DELIRIA
Lees ook:Belgische vrouwen brouwen bier met de veelzeggende naam DELIRIA
Lees ook:Kom met Deliria Bier proosten op Vrouwendag!
Lees ook:Brazilianen brouwen het eerste Feministisch Bier!
Lees ook:We can do it, heerlijk helder bier gebrouwen door vrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>