Na de moord op Aurore Ruyffelaere zit de schrik er goed in bij vrouwen: tips ter zelfverdediging

AnDeJongheNa de moord op de Belgische Aurore Ruyffelaere afgelopen weekend tijdens de Gentse Feesten, zit de schrik er bij veel vrouwen weer in.

Want wie is nog echt veilig als er zo’n gek je pad kruist? Toch zijn er dingen die je kunnen helpen……

Alzo meent zelfverdedigingsexperte An de Jonghe. (zie illustratie)

Zij is in het dagelijks leven een succesvol zakenvrouw en geeft daarnaast les als Krav Maga instructeur aan volwassenen en kinderen. Daarna doet An ook nog aan Engels boksen.

De tips van deze sterke vrouw in Het Laatste Nieuws van vandaag:

1. Wees altijd voorbereid op noodsituaties. Wees je ervan bewust dat er altijd iets kan misgaan en spreek daarom zoveel mogelijk af met vrienden om samen ergens naartoe te rijden. Gaat dat echt niet, neem dan sportschoenen of dergelijke mee. Met vermoeide voeten en hakschoenen ben je je belager vaak niet te snel af.

2. Hou je gsm bij de hand met het noodnummer ingeduwd zodat je enkel nog op 1 knopje moet drukken als je ergens alleen wandelt.

3. Voel je dat het dreigt mis te lopen en zijn er ergens andere mensen in de buurt, loop naar hen toe of trek hun aandacht. Loop desnoods een nachtwinkel binnen als die zich in de buurt zou bevinden.

4. Aarzel niet om de politie te bellen als je je niet veilig voelt. Je kan beter een mal figuur slaan dan vermoord, verkracht of aangerand te worden.

5. Word je aangevallen? Twijfel dan niet, maar ren voor je leven. Als de afstand tussen jou en de aanvaller groot genoeg is, maak je een kans om het te overleven.

6. Kan je niet ontkomen? Val hem dan aan. Een trap in het kruis, een stoot tegen zijn keel, met je vingers in zijn ogen steken, een harde slag op zijn slapen geven, hem zo hard mogelijk bijten, …. Zolang je aanvaller even verrast is en mogelijk afgeschrikt wordt kan dat je helpen. Maak ondertussen heel veel lawaai, je weet nooit dat iemand je hoort en je ter hulp schiet.

Lees ook:Waar het ‘gezeur’ van je moeder al niet goed voor is
Lees ook:Oplossing moord op Els Borst lijkt nabij
Lees ook:Tips om als vrouw je veiligheidsgevoel te versterken
Lees ook:Als vrouw alleen op reis: heerlijk, maar denk aan de volgende zaken
Lees ook:Seksueel geweld? Laat letterlijk je tanden zien, als je kunt!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>