Amalia vanaf morgen jongste kroonprinses ter wereld

AmailiaDe Britse Prins Charles is de oudste kroonprins ter wereld, dat wil zeggen dat hij het langste wacht op de troon, die hij pas erft als zijn moeder dood gaat.

Vanaf morgen schuift de oudste dochter van Willem Alexander & Maxima, de 9 jarige Amalia een belangrijk stukje op in de lijst met troonopvolgers…………

Amalia krijgt als eerste troonopvolgster uit de Nederlandse vorstelijke geschiedenis de titel ‘Prinses van Oranje’. Een grondwetswijziging in 1983 heeft dat mogelijk gemaakt. Zij is vanaf dan ook de jongste kroonprinses ter wereld.

Amalia zal met haar zusjes Alexia en Ariane het aftreden van koningin Beatrix en de inhuldiging van koning Willem-Alexander van dichtbij meemaken. “Het is voor hen ook wel bijzonder”, zei prinses Máxima in het interview dat RTL en de NOS onlangs met het prinselijk paar hadden.

“Amalia beseft heel goed dat zij daarna aan de beurt is”, voegde ze eraan toe. “Ze weet het precies”, vulde Willem-Alexander aan. “Haar eerste vraag was ‘hoeveel jaar ga jij het doen’, zo van: dan kan ik alvast een streep zetten in mijn agenda.”

Lees ook:De abdicatie van Beatrix van Oranje Amsberg
Lees ook:Koningin Maxima verwijderd uit Haagse Paleis van Justitie
Lees ook:FOTO’s: Prinses Beatrix terug op Drakensteyn
Lees ook:Beatrix is de koning en Maxima wordt geen koningin
Lees ook:Maxima: ‘van party-girl tot koningin-gemalin’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Amalia vanaf morgen jongste kroonprinses ter wereld

  1. Rene

    Ik vind als Amalia koningin word dat dan iedereen moet luisteren

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>