Ook vorstinnen Wilhelmina en Juliana zijn van de partij op 30 april

JulianaWilhelminaDe voormalige koninginnen Juliana (1948-1980) en Wilhelmina (1898-1948) kijken op 30 april toe op de troonswisseling op de Dam.

Althans, de wassen beelden van de voormalige vorstinnen zullen dat doen en wel vanuit Madame Tussauds………..

Ze komen helemaal bovenin het pand te staan, achter het ronde raam. “Zo kunnen ze uitkijken over de Dam en wat er die dag gebeurt met hun (klein)dochter en (achter)kleinzoon”, aldus de woordvoerster.

Het is nog niet bekend of ook de beelden van de koningin zelf, Willem-Alexander en Máxima op de dag van de troonswisseling in de etalage komen. Madame Tussauds overweegt nog een grote bedankposter voor Beatrix achter het raam te hangen.

Het beeld van de nieuwe koning is overigens aan vervanging toe. “We zijn bezig om een nieuwe te maken en die willen we waarschijnlijk volgend jaar op 30 april onthullen. Het beeld is al ouder dan 10 jaar en als Willem-Alexander koning is, moet het weer helemaal kloppen.”

In het wassenbeeldenmuseum maakt het beeld van Beatrix bij de troon plaats voor het nieuwe koningspaar.

Ook andere panden rondom de Dam doen op 30 april iets met hun etalage. Zo hangt de Bijenkorf alle 13 ramen vol met 15.000 gelukswensen voor koningin Beatrix en haar opvolgers.

Lees ook:De abdicatie van Beatrix van Oranje Amsberg
Lees ook:Koningin Maxima verwijderd uit Haagse Paleis van Justitie
Lees ook:Schrijvende Anne Frank in Madame Tussauds Wenen
Lees ook:Koningin Beatrix spreekt zelf de documentaire in over haar leven
Lees ook:Koningin Juliana tijdelijk terug op Paleis Soestdijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>