Jomanda definitief vrijgesproken i.v.m. overlijden Sylvia Millecam

JomandaBijStandbeeldSylviaMillecamSoms mis ik haar nog weleens op TV en toch is ze al ruim een decennium geleden overleden: Sylvia Millecam.

Voor haar dierbaren was het daarom des te pijnlijker dat er over haar graf heen nog steeds geprocedeerd werd.

Alle voor- en tegenstanders van het vermeende medium Jomanda kukelden over elkaar heen en allerlei types van Skepsis en de bond tegen de kwakzalverij beleefde hun ‘finest hours’.

Nu kan het boek daarover tenminste echt dicht. Jomanda is geheel vrijgesproken en dat vind ik zowel voor de familie Millecam als voor de vrouw in het blauw goed nieuws……….

De voorwaardelijke celstraffen van drie en zes weken voor twee alternatieve genezers blijven wel staan, meldt persbureau Novum.

Sylvia Millecam overleed in 2001 op 45-jarige leeftijd aan borstkanker. Haar artsen adviseerden haar destijds om de tumor te laten verwijderen, maar Millecam had meer vertrouwen in Jomanda en 2 alternatieve genezers die haar vertelden dat ze helemaal geen kanker had.

Daardoor zag Millecam af van de chemotherapie.

In 2010 eist het OM een jaar cel tegen Jomanda. Het Amsterdamse gerechtshof sprak haar vrij. Een half jaar later ging justitie in cassatie tegen dat vonnis. Vandaag is Jomanda definitief vrijgesproken. Ze krijgt geen straf opgelegd voor het ontraden van chemotherapie.

Lees ook:De Borstbus kan dus naar het auto-kerkhof?
Lees ook:Steeds meer vrouwen laten preventief ~à la Angelina Jolie~ hun borsten amputeren
Lees ook:Nieuwe feiten in ‘de nachtmerrie van Ina Post’
Lees ook:Nigella Lawson kookt door
Lees ook:Argentijnse presidente moet time-out inlassen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>