Aangetrouwde prinsessen zullen altijd ‘de vagina’ blijven

RosiePrincessKate“Ze is net een etalagepop met een plastic glimlach. Een eigen karakter is ver te zoeken en haar enige doel is eentroon opvolger te baren.”

Aldus de Britse schrijfster Hilary Mantel afgelopen week over de zwangere Prinses Kate.

Altijd gevaarlijk om iets kritisch over het koninklijk huis te zeggen. Dat bleek ook wel toen de beruchte Britse tabloids een eigen draai gaven aan de woorden van Mantel…….

De woordvoerder van de beroemde auteur benadrukte dat de toespraak geen kritiek op het huidige koningshuis was en dat het over de koninklijke vrouwen in het algemeen ging, zijnde slachtoffers van de benarde situatie waarin ze zich bevinden.

Zelfs premier David Cameron moest eraan te pas komen bij de BBC: “Ze schrijft geweldige boeken, maar wat ze over Kate Middleton zei is totaal onverstandig en helemaal niet waar.” Het leek erop alsof ook Cameron alleen de interpretatie in de tabloids had gelezen.

Maar naarmate meer over Mantels lezing ‘Royal Bodies’ bekend wordt, neemt het aantal medestanders toe. Op sociale media werd de visie van de schrijfster omschreven als ‘opzienbarend’ , ‘briljant en ‘indrukwekkend.’

Ook Jessica Elgot schrijft in The Huffington Post dat Hilary Mantel weleens gelijk zou kunnen hebben. “Wat Kate ook van plan is te bereiken in haar leven, met een diploma op zak. Koninklijke bruiden zullen altijd ‘de vagina’ blijven. Hiermee spreekt Mantel geen oordeel over Kate uit. Maar wel over het feit dat de media en de Britten haar als zodanig zien.”

Lees ook:28-jarige Nieuw Zeelandse is jongste winnaar Man Booker Price ooit
Lees ook:‘De moord op Margaret Thatcher’ nu in het Nederlands
Lees ook:Ascot: een lust voor het hoedenoog
Lees ook:Barack Obama mag Michelle niet meenemen naar de G8
Lees ook:Brunei presenteert compleet vrouwelijke vliegtuig ‘bemanning’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>