Wijn als het ultieme medicijn?

rosieDrinkItHoewel met name hoog opgeleide carrièrevrouwen de neiging hebben om het niet bij ’1 of 2 glaasjes’ te houden (zelfs tijdens zwangerschappen), blijkt wijn voor veel dingen toch het ultieme medicijn.

Veel verslavingsdeskundigen zullen niet blij zijn met deze berichten, maar degene die dit beweert ging niet over 1 nacht ijs…….

De Britse wetenschapsjournalist Tony Edwards meent in zijn nieuwe boek ‘The Good News About Booze’ dat drank een prima medicijn is.

Sterker nog, de auteur meent dat artsen die aan geen enkele patiënt drank voorschrijven, moeten worden aangeklaagd voor medische nalatigheid.

Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Edwards spitte maar liefst 500.000 papers over alcohol uit.

Uit een studie van de universiteit van Harvard, bleek bijvoorbeeld dat mannen minder risico lopen op een hartaaval als ze meer drinken. Witte wijn reduceerde de kans op een verkoudheid met 88%, rode wijn met 60%.

Ook zou alcohol het risico op diabetes met 13% verkleinen volgens Canadese onderzoekers en stelden ze aan de Oregan State University vast dat regelmatig een glas wijn drinken osteoperose (botontkalking) tegengaat.

Uit 2 Scandinavische studies bleek dat niet-drinkers 40% meer risico lopen om artritis te ontwikkelen. In Italië bleek dat vrouwen die wijn drinken betere seks hebben.

De lijst van studies over de voordelen van alcohol is volgens Edwards erg lang. Toch is hij ook realistisch. Teveel alcohol kan namelijk vernietigend zijn en vrouwen kunnen daarbij helaas veel minder hebben dan mannen.

Lees ook:‘Vrouwen spoelen hun depressieve gevoelens weg met teveel wijn’
Lees ook:Glaasje wijn houdt dementeren enigszins op afstand. Wat zei u? Eentje dan!
Lees ook:Ook succesvolle vrouwen moeten het op een halve fles (slik) per dag houden
Lees ook:Connie Palmen legt uit waarom schrijvers drinken
Lees ook:Vrouwen eMANciperen, ook op het gebied van alcoholconsumptie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>