Vrouwelijk sekstoerisme naar Afrikaanse en Zuid Amerikaanse jongens is ook slavernij

verslesudWe schreven er afgelopen zomer nog over: Westerse vrouwen die naar Afrika gaan om daar seksueel aan hun treken te komen met meestal nog erg jonge jongens.

‘Bumsters’ heten ze in Gambia, ‘Rastitutes’ or ‘beach boys’ in de Caribbean en ‘sanky pankies’ in de Dominicaanse Republiek.

Deze mannen leveren seks in ruil voor geld of goederen, aan vrouwen die een ‘vakantieliefde’ willen. Nou ja, liefde?

De jongens zijn stuk voor stuk uit arme families, hebben niks of weinig educatie gehad en sommigen zijn zelfs analfabeet.

Als de situatie andersom zou zijn, zoals bijvoorbeeld in Thailand en de Philipijnen, zou iedereen het erover eens zijn dat het prostitutie met uitbuiting is. Waarom zou het anders zijn wanneer de vrouw de hoerenloper is?

Journaliste Julie Bindel schrijft al 10 jaar over deze eenzame naar seks hunkerende vrouwen van middelbare leeftijd en de adonissen, die door zichzelf te hoereren vaak hun hele familie onderhouden. Alweer een link met Thailand.

Maar ook het type vrouw is soms toch wel erg kwetsbaar. Sommigen hebben volgens Julie Bindel niet eens door dat hun ‘relatie’ een financiële overeenkomst is. De jongens zijn echter zakelijk genoeg om tijdig om geld en meer te vragen. Het is hun inkomstenbron.

Hoewel zwarte en bruine jonge heren het meestal beter hebben dan hun vrouwelijke evenknieën ~ze zijn geen slachtoffer van mensenhandel, geweld en verkrachting~ is er wel sprake van leed.

Julie Bindel ziet deze vorm van sekstoerisme als een groeiend mensenrechtenprobleem. Jaarlijks gaan er nu zo’n 600.000 vrouwen uit Europa, Japan, Australië en de USA op een dergelijke seksvakantie.

Het beeld dat de mannen de kwetsbare toeristen uitbuiten, klopt niet, vindt Bindel. Vrouwen zoeken en boeken bewust de resorts uit waar ze rondhangen en weten exact waar en hoe met de ‘manhoeren’ in contact te komen.

Zo’n vrouw gaat na een paar weken weer naar haar eigen dikke westerse leventje, hij moet op zoek naar zijn volgende mevrouw en staat ondertussen stil in zijn ontwikkeling.

Julie Bindel maakt een vergelijking met de slavernij. Deze gekleurde prostituees staan niet zo ver af van hun voorouders die ook al geen zeggenschap hadden over hun eigen lichaam en totaal ontmenselijkt werden. Ik onderschrijf deze mening graag.

Bij ons vorige bericht over dit vrouwelijk sekstoerisme plaatsten we een fragment uit de documentaire ‘Paradies. Liebe’ van Ulrich Seidl. Daar word je echt niet blij van.

In de speelfilm ‘Vers Le Sud’ van regisseur Laurent Cantet zien we Amerikaanse vrouwen van middelbare leeftijd afreizen naar Haïti om verwend te worden….

Lees ook:Omgedraaide prostitutie: blanke single ladies op zoek naar warmte en seks in Gambia
Lees ook:Umoja: het dorp waar louter vrouwen wonen
Lees ook:Zweedse filmt hoe ze (‘kan ik seks met je hebben?’) lastiggevallen wordt
Lees ook:Docu over vrouwen op seks-safari in Afrika: je wordt er niet vrolijk van!
Lees ook:Thaise babyfabriek was ‘big business’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>