Waarom de maand mei de masturbatiemaand is

Fetus-love-help-children-miltonious-joycelyn-eldersSommige mannen worden al heel moe van een ‘Week van de Clitoris’. Nou dan heb ik er nog eentje: Masturbatiemaand mei.

Deze ontstond in 1995 in de Verenigde Staten, na het ontslag van Dr. Joycelyn Elders als directeur van de Nationale Gezondheids Dienst.

Zij had de woede van de conservatieven over zich heen gekregen door op een congres over AIDS voor te stellen dat masturbatie eigenlijk in het vakkenpakket van middelbare scholen moest worden opgenomen.

Oeps. Einde carrière dus. Dat zou het wellicht hier in Nederland al zijn, laat staan bij de seksueel hypocriete Amerikaanse natie. Maar haar ontslag was ook het begin van iets nieuws……………

Want als 1 opmerking over zelfbevrediging reden was voor ontslag, zo concludeerde men bij de educatieve seksshop ‘Good Vibrations’, dan was het tijd voor imagoverbetering van masturbatie. En zulks geschiedde.

We zitten nu in inmiddels de 19e masturbatiemaand mei, waarin veel poitieve aandacht voor soloseks.

Hoogtepunt (ha ha) is de Masturbate-a-Thon, waarbij mensen gesponsord masturberen om geld op te halen voor goede doelen.

Betty Dodson heet in de VS ook wel de ‘moeder van de masturbatie’, omdat zij al 30 jaar workshops geeft over dit thema. In onderstaande clip bespreekt de bijna 84-jarige goeroe met collega Carlin Ross het nut van de masturberen.

Lees ook:Mei is de Maand van de Masturbatie en nu is het ook nog de Week van de Clitoris
Lees ook:Betty Dodson: moeder der masturbatie
Lees ook:Terug naar de onschuld: moeder/dochter portretten
Lees ook:Wikipedia bevat teveel piemels: dat kan anders!
Lees ook:Bouchra Jarrar aan de slag als topontwerper bij LANVIN

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>