José van Dijck eerste vrouwelijke president KNAW

jose van dijckVoor het eerst is het gezicht van de Nederlandse wetenschap vrouwelijk.

José van Dijck, hoogleraar vergelijkende mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam, is verkozen tot nieuwe president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen……

Van Dijck studeerde algemene literatuurwetenschap aan de Universiteit Utrecht en promoveerde in 1992 aan de Universiteit van Californië op onderzoek naar publieke debatten over nieuwe voortplantingstechnieken.

Sinds 2001 is ze hoogleraar media & cultuur aan de Universiteit van Amsterdam.

In haar jongste boek ‘The Culture of Connectivity’ onderzoekt zij de ontwikkeling van socialemediaplatforms en analyseert zij onder meer gebruikersstrategieën en verdienmodellen van Facebook en Twitter.

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs is blij met de benoeming. “Deze benoeming is goed nieuws voor de wetenschap. José van Dijck is een gerenommeerd wetenschapper met een indrukwekkende staat van dienst. Wat mij persoonlijk veel deugd doet, is dat de nieuwe KNAW-voorzitter een vrouw is en bovendien een geesteswetenschapper.”

De KNAW bewaakt en bevordert de kwaliteit en de belangen van de wetenschap en wetenschappelijke instituten. De organisatie is onder meer een platform voor debatten, stimuleert samenwerking tussen instituten, doet onderzoek en geeft adviezen.

Lees ook:Louise Fresco per 1 juli bestuursvoorzitter WUR
Lees ook:Machtigste vrouw Nederlands onderwijs Louise Gunning opgestapt
Lees ook:Prof. Mechteld Jansen eerste vrouwelijke rector Theologische Universiteit
Lees ook:Religie-wetenschapster en genetica winnen Spinoza Premie
Lees ook:Mieke Zaanen benoemd tot directeur KNAW

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>