De tweede man bij de CIA is vanaf heden een vrouw

AvrilHainesOnderdirecteur Michael Morell van de Amerikaanse dienst CIA stapt op en maakt plaats voor Avril Haines, een juriste die afkomstig is uit het Witte Huis.

Haines is de eerste vrouw als ‘tweede man van de CIA’. Zij was adviseur nationale veiligheid voor president Barack Obama……..

Michael Morell werkte 33 jaar voor de CIA en verving van november 2012 tot maart dit jaar de wegens een buitenechtelijke affaire afgetreden directeur David Petraeus.

Die werd in maart opgevolgd door John Brennan.

Het vertrek van Morell lijkt niks te maken te hebben met het PRISM-schandaal, waarbij de internetgegevens van miljoenen Amerikanen werden verzameld door de Amerikaanse spionagediensten.

Wel werd Morell de laatste tijd genoemd in een ander hoofdpijndossier voor Obama: de aanval op het consulaat in Benghazi. Morell had om politieke redenen verwijzingen naar terrorisme afgezwakt.

Obama droeg zelf zorg voor diens vervanger, namelijk zijn adviseur juridische zaken.

De 43-jarige Avril Haines heeft geen ervaring met de geheime dienst, maar kent de geheime programma’s van de Amerikaanse regering. Zo hielp ze bij het opstellen van de nieuwe regels voor de inzet van drones in de strijd tegen terrorisme

Lees ook:Julia Pierson is eerste vrouw die leiding geeft aan Amerikaanse geheime dienst
Lees ook:Angela Merkel stelt Europees Internet voor
Lees ook:Braziliaanse presidente Dilma Rousseff voor 2e termijn ingezworen
Lees ook:Obama draagt zwarte vrouw voor als minister van Justitie
Lees ook:Marechaussee schorst moslima

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>