Marjan Oudeman wordt bestuursvoorzitter van Universiteit Utrecht

Marjan Oudeman wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van de Universiteit Utrecht.

Zij volgt Yvonne van Rooy op, die eind vorig jaar de overstap maakte naar de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen……….

De universiteit maakte dit maandag bekend.

Oudeman (1958) treedt op 1 juli officieel aan als voorzitter van het college van bestuur van de universiteit. Het college bestaat naast Oudeman uit rector magnificus prof. dr. Bert van der Zwaan en prof.dr. Hans Amman.

Voorzitter prof. dr. Emmo Meijer van de raad van toezicht is erg blij met de benoeming van Oudeman. “De Universiteit Utrecht staat er uitstekend voor en wil die positie handhaven. Dat vereist uitvoering van ons ambitieuze strategisch plan. De ervaring, het gezag, het internationale netwerk en de bestuurlijke kracht van Marjan Oudeman dragen daar aan bij.”

Oudeman is momenteel topmanager bij AkzoNobel en lid van de raad van commissarissen bij de Nederlandse Spoorwegen en bij de ABN Amro Group.

“Met het vertrek van Corus verdwijnt een van de zeldzame topvrouwen in het Nederlandse bedrijfsleven naar de non-profit sector”, aldus Z24.

De Universiteit Utrecht meldt dat ze zich houdt aan de de Wet Normering Topinkomens. Dit impliceert dat Oudeman een salaris krijgt dat niet hoger is dan een ministerssalaris, waarvoor de norm in 2012 op 194 duizend euro lag.

Scheidend bestuursvoorzitter Van Rooij van de Universiteit accepteerde eind 2011 een verlaging van haar salaris tot het niveau van de zogenoemde Balkenende-norm. Daarvoor verdiende Van Rooij 260 duizend euro per jaar bij de Universiteit Utrecht.

Lees ook:Marjan Oudeman stort balkenendenorm-overschrijding terug
Lees ook:‘Beroepscommissaris’ Margot Scheltema invloedrijkste NL vrouw 2013
Lees ook:Marian Kaljouw wordt voorzitter RvB Nederlandse Zorgautoriteit
Lees ook:14 vrouwen in Top 100 Machtigste Commissarissen
Lees ook:Diana Monissen voorzitter RvB Prinses Maxima Centrum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>