Zweedse artsen werken mee aan gedwongen maagdelijkheidstesten

HymenMaagdelijkheidstesten zijn echt compleet van de pot gerukt. En net zo betrouwbaar als een condoom met een gat erin.

Een undercoverreportage van een Zweedse zender heeft blootgelegd hoe artsen maagdelijkheidstests uitvoeren bij tienermeisjes die daartoe worden gedwongen door hun islamitische ouders.

Medewerkers van TV4 laten 2 journalistes opdraven die de rol van een tante en haar jonge nichtje op zich nemen. Ze hebben een afspraak bij de gynaecoloog.

Daar vraagt de tante om een maagdelijkheidstest en een certificaat waarop de dokter de ‘reinheid’ van haar nichtje bevestigt. Als het meisje geen maagd meer is voor het huwelijk, dan wordt de familie tot schande gemaakt.

Hoewel het nichtje duidelijk zegt dat ze de test niet wil ondergaan, geeft de arts geen krimp en gaat er gewoon mee door. Een collega geeft toe reeds honderden maagdelijkheidstests gedaan te hebben, zelfs bij kinderen.

Volgens de Daily Mail zijn Zweedse politici zo geschrokken van deze praktijken in eigen land dat ze de bevindingen gaan voorleggen aan het Europees Parlement. Ook Liesl Gerntholtz van Human Rights Watch zegt gechoqueerd te zijn. “Het was voor mij ondenkbaar dat dit in een land als Zweden zou gebeuren”, verklaart ze. Volgens een woordvoerder van TV4 worden dergelijke maagdelijkheidstests nog altijd in vele landen ter wereld uitgevoerd.

Lees ook:Zweedse bedrijven met te weinig vrouwen moeten sluiten
Lees ook:Agentes in Indonesië moeten maagdelijkheids-test ondergaan
Lees ook:Zlatan Ibrahimovic vindt vrouwenvoetbal tweederangs
Lees ook:Zweedse vrouwen zetten uit solidariteit foto’s met hoofddoek op online
Lees ook:60 meisjes van Zweedse basischool ‘besneden’ in land van herkomst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>