Ongerust over vagina’s in de hele wereld

VaginamonologenVlaanderenCharissa Parassiadis is in België vooral bekend onder haar rappersname ‘Slongs Dievanongs’. Slongs is Antwerps dialect voor ‘slons’ en tevens synoniem voor sloerie, lellebel, del, sloddervos of slet. ‘Dievanongs’ (die van ons) is dan weer een uitdrukking die een man gebruikt als hij het heeft over zijn echtgenote of partner.

De Vlaamse met Griekse roots geeft haar carrière nu een verrassende wending. Ze staat op de planken met Eve Enslers meesterwerk ‘De Vaginamonologen’.

In 2002 maakte An Nelissen met de eerste Vlaamse versie haar eerste grote solohit. De show toerde meer dan 2 jaar succesvol langs de theaters en trok tot het einde bomvolle zalen.

Ondertussen is er een hele nieuwe generatie toeschouwers bijgekomen die de show alleen kennen van de legendarische verhalen. De hoogste tijd voor een remake dus.

Auteur Eve Ensler bleef het afgelopen decennium interviews afnemen van vrouwen overal ter wereld en ze verwerkte die ook in nieuwe versies van de tekst. Een aantal van die aanvullingen zullen ook in deze nieuwe show te zien zijn, soms ook op muziek gezet.

Het vertrekpunt blijf hetzelfde: We zijn ongerust over vagina’s, overal ter wereld.

An Nelissen – Het Goede Lijf from Comedy Station on Vimeo.

‘De Vaginamonologen 2.0.’ Met Slongs Dievanongs, Nele Goossens & Sandrine Van Handenhoven. Premiere op 8 oktober 2015 in Elkerlyc Antwerpen en daarna op tournee door Vlaanderen.

Lees ook:An Nelissen neemt het op voor de met uitsterven bedreigde mensenman
Lees ook:De Vagina Monologen terug op Nederlandse planken
Lees ook:Prof. Elphi Nelissen van TU/e wint internationale vrouwenprijs
Lees ook:100 jaar ‘help, wat trek ik aan?’ in 2 minuten
Lees ook:Seksisme: Françaises willen de straat weer in eigen handen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>