Nieuwe Duitse wet beschermt prostituees tegen flatrace-sex

Sex,MadeInGermanyDit voorjaar bracht de documentaire ‘Sex: Made in Germany’ van de maaksters Tina Soliman & Sonia Kennebeck (zie onderaan) aan het licht dat Duitsland het prostitutie-walhalla van Europa is en de staat er miljarden aan verdient.

De Duitse regering wil in de nieuwe prostitutiewetgeving gangbangs en zogenoemde flatrate-seks verbieden.

Minister voor Familiezaken Manuela Schwesig (SPD) heeft daarover afspraken gemaakt met de fractiespecialisten van de Duitse coalitie van CDU, CSU en SPD.

Dat meldt NOS Nieuws.

Schwesig wil met de nieuwe wetgeving voorkomen dat prostituees het slachtoffer worden van vernederende praktijken. Vrouwen moeten daarnaast ook beter beschermd worden tegen misbruik, dwang en mensenhandel.

Onder de vernederende praktijken vallen volgens Schwesig gangbangs, waarbij meerdere mannen tegelijk of achtereenvolgens seks hebben met één vrouw en flatrate-seks, waarbij een klant voor een vaste prijs zo vaak seks heeft als hij wil.

Het is verder de bedoeling dat de minimumleeftijd voor prostituees omhoog gaat van 18 naar 21 jaar. Ook moet er een registratieplicht komen voor prostituees en bordelen.

De Duitse regeringscoalitie discussieert al weken over hervorming van de prostitutiewetgeving. Een definitief besluit wordt volgens Duitse media niet voor het begin van de herfst verwacht.

Lees ook:Duitse Staat is de grootste pooier van Europa
Lees ook:Seks met gedwongen prostituee nog niet strafbaar
Lees ook:Hoe leuk is de seks als je weet dat ‘jouw meisje’ dit werk gedwongen doet?
Lees ook:De Syrische seks-jihad belooft vrouwen een ‘ticket to heaven’, maar is uiteindelijk prostitutie
Lees ook:Als een vrouw NEE zegt tegen seks en een man doet JA: verkrachting

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>