Indiase politica: ‘vrouwen lokken verkrachting zelf uit’

Slutwalk MelbourneIn heel de wereld zijn in de afgelopen jaren zogenaamde ‘Slutwalks’ gelopen om af te rekenen met bovenstaande opmerking, die feitelijk een verpakte beschuldiging is aan vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld.

Deze keer kwam de opmerking gotbetert uit de mond van een vrouw. Namelijk uit die van de Indiase politica Asha Mirje, leider van de NCP in de West-Indiase staat Maharashtra…….

Op een bijeenkomst werd kort stilgestaan bij de dood van een 23-jarige studente in Delhi, die eind 2012 in een bus door een groep mannen werd verkracht. Ze overleed later aan haar verwondingen.

“Moest deze studente Nirbhaya nu echt zo laat ‘s avonds naar de film met haar vriend?” vroeg de politica zich hardop af. Vrouwen moeten volgens haar voorzichtig zijn en zich afvragen of ze uitnodigen tot geweld.

De positie van Mirje is door haar uitlatingen aan het wankelen gebracht. Indiase media berichten dat ze door haar partij op het matje wordt geroepen nadat partijgenoten om haar aftreden hadden gevraagd.

Volgens politiestatistieken werd in 2012 in India elke 21 minuten een vrouw verkracht.

Lees ook:Smakeloze Indiase ‘verkrachtings’-modeshoot
Lees ook:Verkrachtings-documentaire India verboden in land zelf
Lees ook:Massale demonstraties in India na opnieuw verkrachting met dodelijke afloop
Lees ook:Indiase vrouwen zetten sociale media en smartphones in tegen seksueel geweld
Lees ook:Aandacht voor vele verkrachtingen in India vormt toch een lichtpuntje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>