Haagse ex-prostituees eisen 1,2 miljoen van hun pooiers

boomerangkaart vrouwenhandel.inddEx-prostituees uit de Haagse Doubletstraat hebben via de rechtbank ruim 1,2 miljoen euro geëist van 7 Hongaarse mannen aan wie zij gedwongen hun verdiensten moesten afstaan.

De mannen staan terecht in een 2 weken durend procos vanwege vrouwenhandel en uitbuiting.

Zeker 20 Hongaarse vrouwen zeggen het slachtoffer te zijn van hun praktijken. De helft van hen diende vrijdag een claim in, met bedragen die uiteenliepen van €700,= tot €460.000,=.

De politie kwam de mannen op het spoor na 2 aangiftes. Een gigantische schoonveegactie van de Doubletstraat in april 2011 leverde daarna zoveel informatie op dat de Hongaren konden worden aangehouden.

Bij deze mega-controle van gemeente en politie sloten 350 agenten en 50 ambtenaren de prostitutiestraat af. Ze controleerden daarna alles en iedereen en er werden met alle 157 vrouwen gesprekken gevoerd.

Maandag horen de verdachten van de officier van justitie welke straf tegen hen wordt geëist. 3 weken later volgt het vonnis. Ook komt er dan uitsluitsel over de geëiste schadevergoeding.

Lees ook:Politie hield deze week grootschalige contrôle op vrouwenhandel
Lees ook:Brusselse moslim-agenten groeten hun vrouwelijke collega’s niet eens
Lees ook:Britse persfotografe slachtoffer van alweer een groepsverkrachting in India
Lees ook:Mari Alföldy wint de Filter Vertaal Prijs voor Satanstango
Lees ook:Campagne over seksueel misbruik legt schuld bij vrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>