Rooms Katholieke non tot priester gewijd en direct geëxcommuniceerd

RosieChristianGeorgia Walker, een 67-jarige voormalige zuster van de congregatie van Sint-Joseph, werd dit weekend in Kansas tot priester gewijd.

De ceremonie werd geleid door Bridget Mary Meehan van de ‘Katholieke Vereniging van Vrouwelijke Priesters’, die zichzelf bisschop noemt.

Dat meldt het Franse weekblad ‘La Vie’.

Georgia Walker stapte 20 jaar geleden over van de presbyterianen naar de katholieken. Aan de ‘Huffington Post’ vertelt zij dat zij een roeping kreeg tot het priesterschap, dat binnen de RK Kerk echter niet bestaat voor vrouwen.

Zij onderstreept dat zij de kerk van Rome niet wil verlaten en met de wijding slechts een symbolisch en profetisch gebaar stelt, dat moet aansporen tot vooruitgang.

Haar bisschop reageert dat de vrouw door de priesterwijding, in overeenstemming met de beslissing van de Congregatie voor de Geloofsleer uit 2008, zichzelf meteen heeft geëxcommuniceerd.

Lees ook:Anglicaanse Kerk van Wales zegt JA tegen vrouwelijke bisschoppen
Lees ook:Marieke Ridder wordt priester in Oud Katholieke Kerk Amsterdam
Lees ook:Mormonen weigeren vrouwen bij hun conferentie
Lees ook:Ondanks protesten opnieuw een vrouw tot priester gewijd (en meteen maar geëxcomminiceerd)
Lees ook:Kerk van Engeland heeft haar eerste vrouwelijke bisschop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>