Help: zo ziet een vrouw eruit in de ogen van het Vaticaan!

rosie-riveter-pregnant-bed-restEen geblondeerde sprekende pop.

In eerste instantie dacht ik met een grap te maken te hebben, maar naar nu blijkt is het bloedserieus bedoeld door de vromen van het Vaticaan.

Een campagne van de Rooms Katholieke kerk om aandacht te vragen voor de positie van de vrouw…..

In ‘Life of Women’ is een 50-jarige hoogblonde Italiaanse actrice te zien die vragen stelt als: “Wie ben je? Wat doe je? Wat vind je van jezelf als vrouw?”

Volgens sommige critici is de video te sexy. Daarbij zou het de aandacht afleiden van de werkelijke problemen van vrouwen: armoede en oorlogsgeweld.

In de begeleidende tekst van de bijeenkomst wordt plastische chirurgie veroordeeld (de vrouw in het filmpje is van boven tot onderen strakgetrokken) als een vorm van agressie tegen het vrouwelijk lichaam, een soort ‘boerka van vlees’.

Via de campagne #lifeofwomen, worden vrouwen wereldwijd uitgenodigd om hun eigen 60 seconden durende filmpjes in te sturen. De winnende video’s zullen dan binnen het Vaticaan vertoond worden. Tsjonge, wat een eer zeg.

Lees ook:Rooms Katholieke kerk verwijdert fout vrouwenfilmpje van de site
Lees ook:‘Ik wou dat ik borstkanker had….’
Lees ook:Afsluiting borstkankermaand in teken van borstreconstructies
Lees ook:‘Deze kontencampagne maakt ons misselijk’
Lees ook:Geen gratis plastic borsten meer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>