‘Mutti’ Angela Merkel ook het gezicht van EU-verkiezingen

MuttiMerkelTerwijl in andere grote EU-landen de gevestigde partijen bij de verkiezingen er flink van langs dreigen te krijgen, blijft Angela Merkel in Duitsland ongekend populair.

Haar CDU staat gewoon weer op 37% in de peilingen. Haar aanhangers weten gewoon wat ze aan haar hebben. ‘Mutti Merkel’ noemen ze haar…….

Dat bericht Tim de Wit voor NOS Nieuws.

Angela Merkel hamert op de grote voordelen van de euro voor Duitsland. Ze belooft ook de komende jaren landen die zich niet aan de afspraken houden op de vingers te tikken. “Als landen hun huiswerk niet doen, kan Europa niet sterk zijn.”

Veel applaus valt haar ten deel.

Een echte visie voor de toekomst van Europa heeft ze niet meegebracht. Vooral de weg voortzetten die de afgelopen jaren is ingeslagen, is de boodschap van de bondskanselier.

Merkel is al sinds haar aantreden in 2005 de machtigste vrouw van Europa. Met haar uitspraken “Als de euro mislukt, mislukt Europa”, heeft ze haar lot onlosmakelijk verbonden aan het Europese project. Ze zal de euro nooit laten vallen en veel Duitsers kunnen zich daarin vinden.

Uit onderzoek blijkt dat bijna tweederde van de Duitsers meer in plaats van minder Europa wil. En daarmee vallen Merkels woorden bij een groot deel van Duitsland goed.

Aan de andere kant is de verwachte opkomst bij de verkiezingen ook in Duitsland laag. 60% van de kiezers zegt zich niet te interesseren voor de Europese verkiezingen. Daarom staat op veel CDU-verkiezingsposters niet het hoofd van de veel minder bekende Europese lijsttrekker David McAllister, maar het hoofd van het vertrouwde gezicht van Merkel.

Ook al kun je niet op haar stemmen op 25 mei, hoopt de CDU dat het ‘Mutti-gevoel’ in het stemhokje de doorslag geeft.

Lees ook:Angela Merkel blijft als baken overeind in TV-verkiezingsdebat
Lees ook:Angela Merkel (60): de grijze muis die Mrs Europe werd
Lees ook:Angela Merkel krijgt eredoctoraat aan Nijmeegse Universiteit
Lees ook:Angela Merkel dankt Nederland voor het hernieuwde vertrouwen in Duitsland
Lees ook:Angela Merkel wil eerste vrouwelijke secretaris generaal VN worden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>