Burgerinitiatief ‘One of Us’ vermoordt het recht op abortus

RosieReturnBaasBuikOne of Us is 1 van de eerste Europese burgerinitiatieven en komt uit de ‘pro life hoek’.

Het wil alle subsidies afschaffen voor wetenschappelijk onderzoek, ontwikkelingshulp en volksgezondheid als daar menselijke embryo’s bij betrokken zijn.

Dat impliceert geen geld meer naar stamcelonderzoek, niet voor abortussen van verkrachte vrouwen in Congo of t.b.v. voorlichting aan prostituees in Oost-Europa……

Zo meldt OPZIJ op haar website.

Dat betekent feitelijk de bijl aan de wortel van de stam van de verworvenheden van de jaren ’60. Niet de vrouw, maar God en de wet als baas over de buik.

One of Us heeft inmiddels bijna 2 miljoen steunbetuigingen – waarvan bijna 30.000 uit Nederland en dus worden de wetsvoorstellen van het initiatief morgen door de Europese Commissie besproken.

Sophie In ’t Veld, fractievoorzitter van D66 in het Europese parlement, lobbyt voor een progressief tegengeluid.

Ze maakt deel uit van een groep Europarlementariërs die vandaag een pledge lanceert en ondertekent. Daarin maken zij de belofte zich in te zetten voor een prominente plek voor seksuele en reproductieve gezondheid en rechten in EU-beleid.

Lees ook:Sophie in ‘t Veld opnieuw lijsttrekker D66 voor Europa
Lees ook:Sophie in’t Veld grote winnares EU-verkiezingen
Lees ook:Jean-Claude Juncker zoekt vrouwen
Lees ook:Nederland en Duitsland zitten vrouwenquotum EU dwars
Lees ook:Bij te weinig vrouwen in Euro-commissie compensatie met zware portefeuilles

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Burgerinitiatief ‘One of Us’ vermoordt het recht op abortus

  1. Bubbe

    Klopt die leus “baas in eigen buik” wel? want het ongeboren kind heeft een DNA set die anders is dan de moeder. Het gaat dan over twee buiken de ene wordt leeg gehaald en de andere wordt vernietigd, maar de buik die wordt vernietigd is niet van de gene wie haar de buik wil leeg halen. Die buik is van het genetisch unieke ongeboren kind dus daar ben je niet de baas over. Je moet dan een heel goede reden hebben om daar aan te komen (je zou dan dood moeten gaan) anders moet je er van afblijven.

      /  
  2. Dirkje van Bennekom Auteur

    Zo zie je maar hoe belangrijk de door onze moeders bedachte leus ‘Baas in eigen buik’ uit de jaren ’70 is. Want als allerlei andere types zich ermee gaan bemoeien, wordt het een bende. Dat is al af te lezen aan uw tekst.

    Ik hoop dat u het zelf nog snapt.
    Dirkje van Bennekom

      /  
  3. Bubbe

    Ik snap dat de boodschap is “bemoei je er niet mee! Overheid of wie dan ook, blijf van die buik af”. Ik geef een argument van dat dit niet terecht is omdat de foetus ook een buik heeft en daar kan ik ironisch genoeg het zelfde argument voor gebruiken. “Overheid, grijp in blijf van die (foetus) buik af.” Ik sta open voor argumenten waarom ik ongelijk zou hebben.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>