PVV’ster Fleur Agema doet aangifte tegen Samson & Spekman

FleurAgemaPVV-Kamerlid Fleur Agema gaat morgen aangifte doen tegen PvdA-leider Diederik Samsom en voorzitter Hans Spekman wegens uitspraken die zij hebben gedaan over Marokkanen.

Ze hoopt dat zoveel mogelijk mensen haar voorbeeld na de oproep van partijleider Geert Wilders volgen.

Dat meldde Fleur Agema vanavond in het televisieprogramma ‘Één op Één’.

Ze noemt het absurd dat er zo’n 5000 aangiftes zijn binnengekomen tegen Wilders. De oproep om ‘tegenaangifte’ te doen is er dan ook een van ‘oog om oog, tand om tand’, aldus de PVV’ster.

“Ik maak me zorgen hoelang wij nog een mening mogen hebben. Ik hoop dan ook dat Vrouwe Justitia blind is. Of iedereen vervolgen of niemand. En ik hoop dat laatste”, aldus Agema.

De nummer 2 van de PVV zegt zich zorgen te maken over de mogelijke vervolging van de nummer 1.

“Ik zou het verschrikkelijk vinden dat wij opnieuw jarenlang de stress moeten doorgaan dat Geert opnieuw een proces moet doorstaan waarvan je de uitkomst niet weet. Die stress wil ik niet opnieuw hebben. Wij hebben een taak in dit land. We willen onze tijd niet verdoen in de rechtszaal.”

Wilders bekritiseerde de PvdA’ers om hun gedrag ten opzichte van zijn uitspraken over Marokkanen, terwijl de opmerkingen van Spekman en Samsom volgens de PVV-leider erger zijn dan zijn uitspraken.

“Als ik het gezegd had, was ik met pek en veren het land uitgerold.”

Samsom zei in 2011 in een interview met NRC: “Het klopt dat het vooral Marokkanen zijn. Deze jongens hebben een etnisch monopolie op dit soort overlast gekregen.”

Spekman stelde in 2008 tegenover Vrij Nederland dat Marokkanen moeten worden vernederd voor de ogen van hun eigen mensen. Je moet ervoor zorgen dat ze de sulletjes worden van hun eigen wijk.

Beide PvdA-ers spraken in het interview over probleemjongeren.

Geert Wilders gaf aan zelf geen aangifte doen. “Ik vind dat ze moeten kunnen zeggen wat ze gezegd hebben en hoop dat het OM besluit om zowel Spekman en Samsom als mij niet te vervolgen. Maar of alle drie of niemand. Ik roep de mensen in ieder geval op om ook massaal aangifte te doen.”

In de uitzending herhaalde Agema verder de woorden van Wilders dat het standpunt van minder Marokkanen er altijd is geweest. Ze verwijt partijleiders Emile Roemer (SP) en Alexander Pechtold (D66) dat zij het vuurtje in de media hebben opgestookt door steeds te zeggen dat Wilders te ver gaat.

Voorts vindt ze het grootspraak van politici om te zeggen dat ze de PVV nu gaan uitsluiten. “Het is heel erg stom en ik vind het ondemocratisch. Ik denk dat als wij heel groot worden ze allemaal weer in de rij staan.”

Lees ook:Elle van Rijn bedreigd na kritische reactie op Wilders
Lees ook:Fleur Agema herdenkt Pim Fortuyn op mediapark
Lees ook:Strijd om lijsttrekkerschap PvdA wordt (rood) hanengevecht
Lees ook:Belachelijk dat Jeroen Pauw de Sonja Barend Prijs krijgt voor interview Fleur Agema!
Lees ook:Philip Dewinter vergelijkt vrouw in burka met vuilniszak

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “PVV’ster Fleur Agema doet aangifte tegen Samson & Spekman

  1. Marie Jeanne Dassen

    Fleur Agema heeft gelijk het is gewoon een hetse tegen Wilders .

      /  
  2. Iwahn

    Gelijke monniken, gelijke kappen. Zo hoort het in Nederland! Oud testamentische toestanden ben ik echter geen voorstander van. Nu mw. Agema aangifte heeft gedaan is dat voldoende: identieke aangiftes maken de aangifte niet sterker, maar belasten slechts het politieapparaat. Juist de PVV zou hierin een voorbeeldfunctie kunnen geven, want aangifte doen is geen opiniepeiling. Voorts veel respect voor de PVV die ook de erbarmelijke toestanden van vele moslima aankaart.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>