Gaat Hillary Clinton voor het Witte Huis in 2016?

HillaryPresidentZe woonde er al 8 jaar samen met haar echtgenoot en toenmalig president van de VS. We hebben het natuurlijk over Hillary Clinton.

Een vraag die op ieders lippen brandt, zodra we het over deze inmiddels ‘grote staatsvrouw’ hebben is: gaat er nog zoiets gebeuren als ‘Hillary for president?’

De Volkskrant had daarover een interview met de schrijfster van het jongste Hillary-boek (‘Op reis met’) Kim Ghattas.

In de 4 jaar dat Hillary Clinton minister van Buitenlandse Zaken was, heeft ze 112 landen bezocht en bijna een miljoen mijl (1.609.000 kilometer) gevlogen.

Op een groot deel van deze trips zat BBC-journaliste en oud-Volkskrantcorrespondent Kim Ghattas bij haar in het vliegtuig. Ze schreef een boek over deze reizen, de manier waarop het beleid nu echt gemaakt wordt, en Hillary Clinton zelf.

En gaat ze in 2016 meedoen aan de race om het Witte Huis? “Het standaardantwoord is dat Hillary het zelf nog niet weet en vermoedelijk meent ze dat ook echt”, zegt Ghattas daarover.

“Ik denk dat ze ergens wel wil, maar nog afweegt wat het beste is voor haarzelf en het land. Haar gezondheid en leeftijd spelen een rol, maar ook welke andere kandidaten er boven komen drijven, zowel bij de Republikeinen als de Democraten. Ze heeft nog ruim een jaar voordat ze een besluit moet nemen en waarschijnlijk doet ze dat pas op het allerlaatste moment, nadat ze alle factoren heeft meegewogen en ziet hoe de situatie op dat moment is. Zoals ze ook als minister deed: eerst onderzoeken wat er precies speelt, hoe je medestanders én je tegenstanders er in staan, en pas doorzetten als je zeker weet dat er genoeg steun is.”

Lees ook:Op reis met powervrouw Hillary Clinton
Lees ook:Amerikaanse zender NBC maakt serie over Hillary Clinton
Lees ook:Hillary Clinton is de meest bewonderde vrouw van de Amerikanen
Lees ook:Hillary Rodham Clinton komt naar je toe deze zomer (voor 2 ton dan)
Lees ook:Hillary Clinton hoopt nog ‘onder’ een vrouwelijke president te kunnen leven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>