Kan Christine Lagarde Europa redden?

ChristineLaGardeEen jaar terug vroeg TIME zich af of Mario Monti Europa zou kunnen redden, dit jaar voert het Christine Lagarde aan.

In tegenstelling tot de Amerikaanse editie, die deze week bedrukt zijn met óf 2 zoenende homo’s of 2 zoenende lesbo’s, siert Lagarde de UK versie……..

De topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds ontwikkelt zich, volgens het blad, als de tegenhanger van het meedogenloze ‘neem-je-medicijn’-beleid van de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Ze bevindt zich in de voorhoede op gebied van EU-hervormingen en is pleitbezorger van een bankenunie, voegt het magazine eraan toe, refererend aan de recente crisis in Cyprus die de botsende visies van de Europese Centrale Bank en het IMF heeft blootgelegd.

De voormalige Franse minister van Financiën moet het hebben van ‘haar persoonlijke charme en scherpe intellect’ om de rest van de IMF-leden achter zich te scharen en ervoor te zorgen dat de organisatie vooruit blijft gaan, concludeert Time.

Lees ook:Berlijn ontkent voordracht Christine Lagarde door Merkel
Lees ook:Danièle Nouy wordt hoofd toezicht op Europese banken
Lees ook:2014: vrouwen dringen door in de mannen-bastions
Lees ook:Christine Lagarde sluit een volgende IMF-termijn niet uit
Lees ook:Koning Willem Alexander overleefde Christine Lagarde

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>