Najat Vallaud brengt tippelende prostituees terug in Parijs (&de vergelijking met Louis Vuitton)

Najat-Vallaud-BelkacemNet als bij ons in Nederland, tobt ook Frankrijk met de wet op de prostitutie.

President François Hollande had tijdens zijn verkiezingscampagne gezegd dat hij zou sleutelen aan de strenge prostitutiewet en meisjes terug in ‘vol ornaat’ de straat ging opsturen als hij president zou worden.

Hij heeft zijn minister Najat Belkacem-Vallaud inmiddels aan het werk gezet. Zij moet het tippelen op straat opnieuw mogelijk maken……….

De 35-jarige bewindsvrouwe is 180 graden gedraaid. Ze stond aanvankelijk bekend als een hevige tegenstandster van prostitutie en wilde alles in het werk stellen om een einde te maken aan betaalde seks.

De strenge wet die in 2003 van kracht werd, hield de straathoertjes uit de centra van de Franse steden. “De wet lost niets op. De vrouwen worden erdoor gestigmatiseerd en gecriminaliseerd en in 90% van de gevallen zijn ze al het slachtoffer van mensenhandel”, aldus Belkacem.

De prostituees vragen zelf om een versoepeling van de wet. Ze willen een einde aan de wet die intussen al 10 jaar van kracht is en prostituees naar eigen zeggen alleen maar kwetsbaarder gemaakt heeft voor geweld.

“Omdat ze aan het oog van de politie willen ontsnappen, gaan ze noodgedwongen aan het werk in de buitenwijken van steden waar ze vaker blootgesteld worden aan geweld”, aldus minister Belkacem.

De Franse senaat debateert op 28 maart over de aanpassing van de wet. In de aanloop zegt Belkacem nog dat “een versoepeling van de wet niet betekent dat mensenhandelaars straks ongemoeid gelaten worden. We zullen acties blijven ondernemen tegen deze netwerken.”

Ze geeft verder nog aan dat er verder werk gemaakt zal worden van nieuwe wetten waarbij de klanten het doelwit worden. In december 2011 was er al een poging om het betalen voor seks strafbaar te maken. Er lag toen een wetsvoorstel klaar waarin klanten een boete tot €3000,- riskeerde, maar het voorstel kwam er nog niet door.

Overigens wordt de laatste modeclip van Louis Vuitton door journalisten al vergeleken met het tippelen in Parijs. De ‘prostituées’ zijn in werkelijkheid Vuittons meest beroemde modellen.

Inna Shevchenko van FEMEN ziet er wederom de bevestiging in dat de naaktheid van de vrouw misbruikt wordt om mode te verkopen. Een andere feministische groepering stelt dan weer de ‘glamourizering’ van de prostitutie aan de kaak.

Lees ook:De muzes van Louis Vuitton
Lees ook:500 Franse bedrijven hielden zich dit jaar niet aan loondecreet m/v
Lees ook:FACEBOOK overstag: geen seksistische en haat-pagina’s meer
Lees ook:Jojanneke van den Berge maakt hoerenlopers voorzichtiger
Lees ook:Inès de la Fressange wordt creatief directeur bij label wat ze 22 jaar terug zelf startte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>