CEO Annemieke Nijhof is Topvrouw van 2015

AnnemiekeNijhofAnnemieke Nijhof, sinds 2012 CEO van advies- en ingenieursbureau Tauw Group uit Deventer, is verkozen tot Topvrouw van het jaar 2015.

Met deze jaarlijkse verkiezing wil de gelijknamige stichting het hardnekkige misverstand dat er onvoldoende vrouwelijk toptalent in Nederland beschikbaar is, uit de wereld helpen.

Nijhof ontving de prijs uit handen van juryvoorzitter Pamela Boumeester, commissaris bij Ordina en Heijmans.

De jury bestond verder uit Nienke Meijer (Topvrouw van het jaar 2014), Thessa Menssen (Topvrouw van het jaar 2013), Onno Verstegen (Lid van de Raad van Bestuur van Delta Lloyd) en Gerrit Zalm (voorzitter Raad van Bestuur ABN AMRO).

De 11e winnares van de prestigieuze titel werd o.a. geprezen om het tonen van lef in de keuzes die ze maakt en omdat zij Tauw succesvol door economische crisisjaren heeft geloodst.

In haar speech gaf Nijhof aan dat het belangrijk is om jonge talenten kansen en ruimte te geven en riep ze vrouwen op om hun talenten ten volle te benutten. Daarnaast riep ze op tot ‘kwaliteit door diversiteit’, vanuit haar overtuiging dat diversiteit in een organisatie leidt tot betere besluitvorming.

De andere 2 genomineerden waren Manon van Beek, (Country Managing Director Accenture Nederland) en Frederieke Leeflang, (bestuursvoorzitter van Boekel NV).

Lees ook:Topvrouw van het jaar vindt quota noodzakelijk
Lees ook:Thessa Menssen, Susan Swarte en Jet de Ranitz: genomineerden voor ‘topvrouw van het jaar’
Lees ook:Topvrouw van het Jaar vanavond bekend
Lees ook:Bedrijven met vrouwen in raad van bestuur doen het beter op de beurs
Lees ook:De 3 finalistes voor de verkiezing ‘Topvrouw van het jaar 2014′

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>