Ruslana en 9 andere vrouwen krijgen onderscheiding voor hun moed

InternationalWomenOfCourage2014De Oekraïense zangeres Ruslana, die deelnam aan de pro-Europese protesten in Kiev, heeft samen met 9 andere vrouwen in de Verenigde Staten de International Women of Courage-prijs ontvangen

Ze ontvingen de prijs voor hun moed uit handen van Michelle Obama.

“Wanneer we deze vrouwen hun stem horen verheffen, zien rechtstaan en ervaren hoe ze anderen inspireren om de dingen te veranderen, moeten we er ons bewust van zijn dat wij allemaal dezelfde macht en dezelfde verplichting hebben”, aldus FLOTUS.

Ruslana, die in 2004 voor Oekraïne het Eurovisiesongfestival won met het nummer ‘Wild Dances’, heeft zich met veel passie ingezet tijdens de protesten op Maidan. “Elke avond zong ze het Oekraïense volkslied, ondanks de aanvallen van de politie en de doodsbedreigingen, om te herinneren aan de belofte van een eengemaakt Oekraïne”, aldus minister Heather Higginbottom tijdens de uitreiking.

De andere laureaten van de prijs: Laxmi (India), Fatimata Toure (Mali), Nasrin Oryakhil (Afghanistan), Roshika Deo (Fiji), Rusudan Gotsiridze (Georgië), Iris Yassmin Barrios Aguilar (Guatemala), Beatrice Mtetwa (Zimbabwe), Maha al-Muneef (Saoedi-Arabië) en Oinikhol Bobonazarova (Tadjikistan).

Lees ook:Oekraïense wil met haar Songfestival-inzending verbroederen
Lees ook:Joelia Timosjenko wil presidente van Oekraïne worden
Lees ook:FEMEN-activiste krijgt asiel in Frankrijk
Lees ook:Ayaan Hirsi Ali is 1 van de genomineerden voor Sacharovprijs
Lees ook:Oekraïense journaliste Tatiana Chornovil in de kerstnacht in elkaar geslagen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>