Prof. Elsken van der Wall onderscheiden met Corrie Hermann Prijs

ProfElskenVDWalProf. Dr. Elsken van der Wall ontvangt de Corrie Hermann Prijs 2014 voor haar inzet voor de verbetering van het welzijn en welbevinden van vrouwen met borstkanker.

De prijs is een jaarlijkse onderscheiding voor vrouwelijke artsen die bijdragen aan de stimulering van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van vrouwen en gezondheidszorg.

Dat heeft de Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen (VNVA) deze week bekendgemaakt.

Als hoogleraar medische oncologie aan de UMC Utrecht houdt Van der Wall zich bezig met de ontwikkeling van nieuwe methoden in de diagnostiek en behandeling van borstkanker.

De laatste jaren ligt het accent daarbij op gepersonaliseerde kankerzorg, dat wil zeggen een persoonlijk behandelplan gebaseerd op het genetisch profiel van de patiënt.

Naast haar wetenschappelijke werkt zet Van der Wall zich in om de borstkankerzorg patiëntvriendelijker te maken, aldus de VNVA.

Ze heeft o.a. meegewerkt aan de ontwikkeling van sneldiagnostiek, goede paramedische en psychosociale begeleiding van patiënten en betere ziekenhuisfaciliteiten zoals een gastenverblijf voor kankerpatiënten en hun naasten.

Lees ook:Vrouwelijke artsen in opleiding vaak seksueel geïntimideerd
Lees ook:Helft vrouwelijke artsen huilt weleens op haar werk
Lees ook:Het advies van een vrouwelijke arts legt meer gewicht in de schaal
Lees ook:Oncologen bemerken het Angelina Jolie-effect
Lees ook:Dr. Muriel Adank traceert genmutatie die veel borstkanker veroorzaakt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>