Alle NL vrouwen in een nationale driekleur-jurk met koningsdag en de WK?

De oranje jurken van Bavaria en Albert Heijn waren tijdens de vorige EK en WK Voetbal een denderend succes.

“Dat kunnen wij ook”, dachten 2 Delftse vriendinnen.

Daarover bericht dit weekend het AD.

In hun Nederlandse vlaggenjurken stalen Hanna Kriens (29) en haar vriendinnen vorig jaar de show tijdens een koningsdaggala van de Nederlandse ambassade in China.

Het bracht haar op het idee om het ontwerp te gaan verkopen. De jurk moet dit jaar dé hit worden op Koningsdag en tijdens het WK voetbal.

De Chinese kleermaker maakte de 3-kleurenjurk op hun aanwijzingen. “Mijn vriendinnen droegen dezelfde jurk, maar dan met een iets andere hals. Iedereen op het feest was dolenthousiast. Vrouwen zeiden dat ze ook graag zo’n jurk zouden willen. Ze zitten gewoon mooi, zelfs bij vrouwen met een maatje meer.”

Samen met Saryne Buis (ook 29), besloot Kriens de jurk online te gaan verkopen. “Ons doel is niet om hier rijk van te worden. We hebben allebei een pittige baan bij een multinational en doen dit er in de ochtend- en avonduren naast. We hebben daardoor momenteel geen sociaal leven, maar dat hebben we er graag voor over.”

“We leren hierdoor hoe het is om een eigen zaak te hebben,’ vervolgt ze. ‘Dat is echt wat anders dan een baan hebben. Ik geef zelf weliswaar leiding aan 88 mensen, maar ik heb niet de macht om alles in mijn eentje te beslissen. Nu hebben we alle vrijheid en dat is ook best eng. Al ons spaargeld zit in het project, dus als het niet loopt moeten we straks ons huis verkopen.”

Tot nu toe hebben de onderneemsters 150 jurkjes verkocht via hun webshop flagsible.com, maar ze verwachten de grote hausse pas rond Koningsdag en het WK. Alle 3 de modellen zijn €54,95

Lees ook:‘Dikke dames’ geweigerd in discotheek
Lees ook:Met de zonnecellen-jurk van Pauline van Dongen laad je je smartphone op
Lees ook:Michael van Praag pleit voor vrouwenvoetbal bij Feyenoord
Lees ook:John de Wolf waarschuwt oranjelegioen WK voor meisjesprostitutie
Lees ook:Open Brief Elle van Rijn, n.a.v. hatespam Wilders-aanhangers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>