Vrouwelijk investeringsfonds maakt doorstart Marlies Dekkers mogelijk

KarmijnKapitaalGisteren beriekte u en mij het bericht dat de Nederlandse lingeriekoningin failliet is, maar dat ze nog wel een doorstart maakt, omdat ze financierders gevonden heeft.

Het gaat om Karmijn Kapitaal, gedreven door 3 vrouwelijke ondernemers. Wie zijn deze vrouwen die het lekkers van Dekkers mogelijk blijven maken?

Daarover bericht ManagementTeam vandaag.

Cilian Jansen Verplanke, Désirée van Boxtel en Hadewych Cels vormen het eerste Nederlandse private equity-fonds dat volledig wordt gerund door vrouwen.

Het werd in 2010 opgericht, nadat de vrouwen reeds carrière maakten in de financiële wereld. Jansen Verplanke en Van Boxtel kennen elkaar van ABN Amro, waar ze jaren samenwerkten op de door Van Boxtel opgezette afdeling Participaties. Bij de Rabobank bouwde Jansen Verplanke vervolgens een soortgelijke afdeling op. Cels was op haar beurt ­onder meer mede-oprichter van turnaround investeerder Plain ­Vanilla.

Karmijn Kapitaal werd opgericht om te jagen op belangen in mkb-bedrijven met minstens 30% vrouwen in het ­bestuur of een vrouwelijke bestuurs­voorzitter. Niet uit idealisme, maar ­omdat zij juist daar rendement ruiken.

In april 2012 investeerde het fonds voor het eerst, door samen met het zittende management het voedingsmiddelenbedrijf Enrico over te nemen. In december 2012 volgde de tweede investering – een minderheidsbelang in YouMedical, een bedrijf dat actief is in de gezondheidszorg. En nu dan het bedrijf van Marlies Dekkers.

Bekijk het interview dat GroeiGeld eind vorig jaar met Désirée van Boxtel had, waarin ze o.a. praat over vrouwelijk leiderschap:

GroeiGeld | Desiree van Boxtel | Owner Karmijn Kapitaal from 7 ditches tv on Vimeo.

Lees ook:Karmijn Kapitaal neemt Fred de la Bretonière over
Lees ook:Vrouwelijk investeringsfonds: ‘Bedrijf Marlies Dekkers is geen ziek kasplantje
Lees ook:Bedrijf Marlies Dekkers is bankroet
Lees ook:Onderneemster Marlies Dekkers roept motivatieprijs voor vrouwelijke kunstenaars in ‘t leven
Lees ook:Marlies Dekkers gaat in de haute couture

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>