‘Klepperen’ werkt voor vrouwelijke ondernemers beter dan een netwerkburrel

WalkingWomenHet woord ‘klepperen’ is een samenentrekking van kleppen en wandelen. Overijsselse onderneemsters denken dat dit stukken beter werkt dan de geëikte netwerkborrel.

Initiatiefneemsters zijn de zelfstandig ondernemers Marieke Galgenbeld van evenementenbureau ‘De Regelaardij’ en Froukje Marsman van het bedrijf ‘Mevrouw de Vormgever’.

Zij willen ze 1x in de maand een wandeling maken met vrouwelijke ondernemers uit Zwartewaterland en omgeving. Gewoon, omdat dat veel beter werkt……

Zo meldt De Stentor.

“Ik wandel zelf graag. Daardoor kom ik altijd op frisse en nieuwe ideeën” vertelt Marieke. “Het leek mij leuk om dat eens met andere vrouwen uit de omgeving te doen.”

Het contact met wandelfanaat Froukje Marsman was snel gelegd en nu staat de eerste Klepperen voor 10 april op de agenda. “Niets ten nadele van netwerkborrels binnen, maar buiten lijkt ons net even wat leuker. Je bent in beweging, in de natuur en in de frisse buitenlucht. Ik verwacht ook dat het contact onderling veel sneller is gemaakt.”

“Waar je je op een borrel vaak aan moet sluiten bij een groepje, is hier de enige vereiste dat je mee in de pas loopt”, grapt Galgenbeld. “Het is niet zien en gezien worden, het is gezellig met elkaar praten over je werk, je passie eigenlijk en waarom je dat zo graag doet.”

En aangezien er al genoeg ondernemersactiviteiten zijn voor alleen mannen, werd het nu wel eens tijd voor een activiteit alleen voor vrouwen. Daardoor zullen er ook wel andere gesprekken op gang komen, verwacht Galgenbeld. “Hoe je je als vrouw staande houdt in de ondernemerswereld, zaken waar je tegen aan loopt als je kinderen hebt enzovoort.”

Zakelijke activiteiten ontplooien is volgens Galgenbeld niet direct het doel van Klepperen, maar is niet ondenkbaar. “Stel de vraag ‘waar kan ik je helpen’ aan een van de vrouwelijke wandelaars en wie weet waar het eindigt.”

Lees ook:4 vrouwen als schipper aan de start bij het skûtsjesilen
Lees ook:Onderneemsters vaker personeel in dienst dan mannelijke collega’s
Lees ook:Vrouwen crowdfunding The Next Woman gelanceerd
Lees ook:Ook de ‘Hulp van het Jaar’ is een powervrouw
Lees ook:Marieke Ridder wordt priester in Oud Katholieke Kerk Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>