Jessica Chastain vindt werken met vrouwelijke crew geweldig

ZookeepersWifeEr wordt door veel vrouwen (en ook mannen) de laatste jaren gelukkig veel lawaai gemaakt over het beperkte aantal vrouwen dat aan de touwjes trekt in de filmindustrie.

Ook Jessica Chastain doet een duit in het zakje. Ze verwijt Hollywood dat het nog steeds een mannenbolwerk is.

“Een set met alleen mannen is geen gezonde plek”, aldus de actrice die momenteel de titelrol speelt voor ‘The Zookeeper’s Wife’, naar het gelijknamige boek van Diane Ackerman…….

Zo schrijft Chastain in haar column voor ‘The Hollywood Reporter’.

In de eerste alinea vermeldt ze dan ook dat ze nog nooit met zoveel vrouwen samen aan een film heeft gewerkt. “We maken maar 20% uit van de hele crew, maar het is het grootste aantal dat ik al ooit meemaakte.”

Het verhaal, (in het Nederlands vertaald tot ‘Antonina’s Dierentuin’ en een aanrader!) gaat over de uitbaters van de zoo van Warschau die tijdens WO II heel wat mensen en dieren hebben gered. Regisseusse is Niki Caro en ook 3 producenten zijn vrouw.

“Als mannen en vrouwen beiden goed vertegenwoordigd zijn, dan krijg je een betere situatie”, aldus Chastain. “De energie is geweldig, je werkt samen als een team en iedereen wisselt ideeën uit. Je voelt geen hiërarchie en er is niemand die het gevoel heeft dat hij of zij wordt gepest of buitengesloten. Als je als enige vrouw op een set rondhangt, dan voel je je soms wel een seksobject.”

Chastain is hoopvol. “Ik denk dat er een verandering gaande is. Telkens als ik met mannen spreek, voel ik een zekere schaamte. Ze weten vaak ook niet hoe het zover heeft kunnen komen. Die attitude zal mede voor verandering zorgen. De groep die de meerderheid vormt in de filmwereld moet namelijk inzien dat het interessant is om met meer vrouwen te werken.”

Lees ook:Annie Leibovitz fotografeert Jessica Chastain als klassiek kunstwerk
Lees ook:Jennifer Garner wordt gek van seksistische filmjournaille
Lees ook:Hollywood-vrouwen: ‘Of de domme mooie vriendin of het slachtoffer’
Lees ook:Femojis zijn de emojis van powervrouwen
Lees ook:Carice van Houten wordt Greta Garbo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>