Amy Schumer als het stoute zusje van Bridget Jones

Trainwreck-1Kenners beschouwen haar als het grootste komische talent uit Amerika: Amy Schumer (34).

De grofgebekte actrice speelt in ‘Trainwreck’ het stoute zusje van Bridget Jones. Dus met meer seks, drank en geen zin in romantiek……

Zo omschrijft AD-recensent Ab Zagt de film die vandaag in Nederland in premiere gaat.

De comédienne timmerde jaren aan de weg in het stand-upcircuit, maar kwam pas echt in de schijnwerpers te staan na haar ‘roasts’ van Roseanne en Charlie Sheen.

Ook haar tv-serie ‘Inside Amy Schumer’, waarin ze op haar openhartige wijze liefde, seks en relaties onder de loep neemt, werd een groot succes.

Reden genoeg voor tijdschrift GQ om Schumer uit te roepen tot ‘grappigste comédienne van het universum’. Met bijbehorende fotoreportage, waarin zijzelf en diverse Star Wars-figuren in compromitterende posities te zien zijn, haalde ze tegelijkertijd de woede van Disney op de hals.

Met haar eerste hoofdrol in ‘Trainwreck’ staat Schumer op het punt ook het witte doek te veroveren. Ter gelegenheid van de Nederlandse release van sprak BiosAgenda met Schumer, regisseur Apatow en acteurs Vanessa Bayer en Bill Hader.

Lees ook:Amy Schumer krijgt Charlie Chaplin Britannia Award
Lees ook:Amy Schumer: ‘Flikker op met die kerels!’
Lees ook:Amy Schumer ‘pleit Bill Cosby onschuldig’
Lees ook:Grappigste vrouwen van Nederland samen op cover LINDA
Lees ook:OPZIJ maakt oudejaarsconference met vrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>