Niet iedereen blij mee: Lena Dunham ‘vergelijkt’ Joodse geliefde met hond

DogJewishFriendLena Dunham heeft weer eens boze reacties uitgelokt met een humoristisch bedoeld artikel in The New Yorker.

Onder de titel ‘Dog or Jewish boyfriend? A Quiz’, legt ze haar lezers 35 omschrijvingen voor en stelt ze de vraag of die van toepassing zijn op haar vriend Jack Antonoff of op haar hond.

Zo schrijft Lena Dunham, die zelf ook Joods is vanwege een joodse moeder, onder meer dat ‘hij’ nooit fooi geeft en dat hij nooit zijn portemonnee meeneemt als ze de deur uitgaan. Dat lijkt ons toch duidelijk.

Ook schrijft de 28-jarige Girl-actrice: “Ik heb het idee dat hij het eten dat ik hem voorschotel niet lekker vindt. Ik denk dat dat komt doordat hij uit een cultuur komt waarin moeders al hun aandacht op hun nageslacht richten en hun eigen behoefte aan onafhankelijkheid als vrouw niet erkennen.”

Het artikel van de comédienne en powerfeministe roept enorm veel emoties op bij de Amerikanen vanwege de vergelijking die ze zou trekken tussen joden en honden. Ach ja, ik denk dat Joden zelf meer humor hebben.

Lees ook:Lena Dunham maakt feministische versie van ‘Mad Man’
Lees ook:Lena Dunham eist dat seksuele beschuldigingen worden verwijderd van het net
Lees ook:Lena Dunham gaf verkrachter het pseudoniem ‘Barry’. Laat die nou echt bestaan!
Lees ook:Lena Dunham breekt tournee af, na vreemde seksuele beschuldigingen
Lees ook:Lena Dunham over met tape en corsetten ingesnoerde collega’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>