Vrouw in de media vandaag: het Eva Jinek afzeiken is begonnen!

RosieMissRepresentationHoe komt het toch ~zo vraag ik mij al een etmaal lang af~ dat anno 2015 vrouwelijke TV-journalisten anders beoordeeld worden dan hun mannelijke collega’s?

En dat vrouwen zelf ook nog meehelpen om hun seksegenotes af te zeiken.

Het begon al in de eerste aflevering van de dagelijkse serie JINEK. Op de bank de immer montere Yvon Jaspers die vond dat Eva eens wat meer van haar zachtere, kwetsbare kant moest laten zien.

Waarom? Heeft iemand dat ooit tegen Barend & van Dorp of Pauw & Witteman of van Nieuwkerk geroepen? Ik kan het mij niet herinneren.

Ik was dus gisterochtend blij toen ik las dat de kijkcijfers en de recensies van JINEK goed waren. Immers: bij alle andere talkshows wordt ook altijd geroepen dat zoiets moet groeien.

Maar wat schetst mijn verbazing? De door mij zeer bewonderde media-coryfee Tineke de Nooy had via Twitter aan de wereld laten weten dat zij Eva niet trok, daarbij commentaar hebbend op de mooie benen, het kladblok en pen en de letterlijke ‘setting’ van het programma met grote bank en lage stoel. Ineens gaat het weer over vorm in plaats van over inhoud.

Wat doe je nu 1-2-3-4-5-6-7-8-9-Tineke? Komt er na al die jaren weer eens een vrouw op televisie met een serieus journalistiek programma en dan help jij als vrouwen in de media-pioniere mee je nieuwe collega de grond in te boren? Dat is wel een hele makkelijke voorzet voor de meelopers en de inhakers van de media.

En dus kopte de Telegraaf deze ochtend na aflevering 2 ook met: ‘Kijkers lopen weg bij Eva Jinek’. Ook van de wakkerste van Nederland had ik genuanceerdere teksten verwacht. De normaliter vrouwvriendelijke krant, en zeker de TV-redactie, weet heus wel dat een 2e aflevering altijd minder scoort dan de 1ste, omdat nieuwsgierigheid een grote rol speelt.

Ik wil mijn collega’s (mannen en vrouwen en alles daar tussenin) vanaf hier dan ook vragen: ‘Stop met Jinekje afzeiken!’ Laat ons eindelijk eens een volwassen TV-land worden waarin vrouwen net zo goed een late night talkshow kunnen bestieren als een man.

Want zeg nou zelf: Jeroen Pauw, die Jinek zelf ook coacht, is veel voorspelbaarder, saaier en slaapverwekkender en is tevens van minder mooie benen voorzien dan de vrouw die ‘knap en knap’ met elkaar combineert.

Eva, zet em op en nodig vooral veel vrouwelijke hotemetoten uit in de komende weken, dan sla je een dubbele slag!

 

 

Lees ook:‘Eva Jinek is jong en heeft de toekomst’
Lees ook:Als Eva Jinek Adam Jinek heette, was het een stuk stiller……
Lees ook:Eva Jinek: eerste Nederlandse vrouw met dagelijkse Late Night Talkshow
Lees ook:Vrouwen betekenen volgens (Jeroen) Pauw nog te weinig in samenleving
Lees ook:Belachelijk dat Jeroen Pauw de Sonja Barend Prijs krijgt voor interview Fleur Agema!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vrouw in de media vandaag: het Eva Jinek afzeiken is begonnen!

  1. Henk

    Ik vind het jammer dat zenu wat minder is als voorheen .
    Ik heb haar een paar maal op zondagochtend gezien toen was ze echt goed.
    En ze moet een iets ander rokje aantrekken . Zodat niemand zich daar aan kan storen . En misschien een andere zetel.
    Dit is mijn reactie

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>