Gelauwerde Iraanse wiskundige in islamitische pers met hoofddoek ‘geshopt’

MaryamMirzakhaniIIIraanse media hebben vorige week buitengewoon verkrampt gereageerd op het nieuws dat Maryam Mirzakhani de eerste vrouw is die ooit de Fields-medialle heeft gewonnen: de belangrijkste onderscheiding voor wiskundigen, die ook wel de ‘Nobelprijs voor Wiskunde’ wordt genoemd.

Mirzakhani is een Amerikaans ingezetene van Iraanse origine, maar kranten die een recente foto van haar plaatsten, probeerden zichtbare haren en oren weg te poetsen.

Zo meldt De Volkskrant.

Zo werd haar foto in het dagblad ‘Sharq’ digitaal gemanipuleerd. ‘Geen haren, geen oren, geen nek’, twitterde een journalist van de krant zelf met een begeleidend plaatje waarop in 3 stappen is te zien hoe de afbeelding is aangepast. ‘Oeps, hebben we haar foto gecensureerd? Het lijkt erop dat we dat moesten!’

De regeringskrant ‘Iran’ heeft een hoofddoek over haar hoofd geshopt, de conservatieve ‘Kayhan Daily’ negeerde de prijs helemaal en de krant ‘Hafte Sobh’ blies de foto enorm op, zodat alleen haar gezicht in het plaatje paste.

Maryam Mirzakhani Photoshop

Lees ook:Iraanse vrouwen stiekem zonder Facedoek op Facebook
Lees ook:Maryam Mirzakhani eerste vrouw met ‘Nobelprijs voor Wiskunde’
Lees ook:Rare Iraniërs bespotten outfit van D66′ster Marietje Schaake
Lees ook:Ancilla Tilia maakt van haar borst een begroeide mannenbast
Lees ook:Rome verstopt naakte cultuur voor Iraanse president

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>