Twitter gaat dreigtweets en online geweld tegen vrouwen feller bestrijden

Caroline-Criado-Pe_2629210kHet melden van misbruik van Twitter moet beter en sneller kunnen.

Dat heeft Tony Wang van Twitter UK gezegd, nadat in het Verenigd Koninkrijk ophef is ontstaan over online geweld tegen vrouwen, in het bijzonder aan het adres van een feministisch journaliste………..

Caroline Criado-Perez, werd via Twitter bedreigd met verkrachting. Zij pleitte ervoor om de beeldtenis van de 19e-eeuwse schrijfster Jane Austen op te nemen op het Britse 10-pondbiljet.

Nadat de Bank van Engeland vorige week had toegezegd dat Austen vanaf 2017 op het geldbiljet zal prijken, ontving Criado-Perez meerdere tweets waarin ze met verkrachting bedreigd werd.

In reactie op de dreigementen riep de journaliste Twitter en zijn gebruikers op om in actie te komen tegen online agressie jegens vrouwen.

Er werd een online petitie gestart waarin Twitter verzocht wordt om een misbruikknop toe te voegen voor mensen die bedreigd worden met seksueel geweld, en om zich verantwoordelijk te stellen voor alle criminele dreigementen die op het sociale netwerk worden gepubliceerd.

Zondagochtend telt de petitie ruim 20.000 virtuele handtekeningen.

In een reactie op alle commotie stelde Wang gisteren dat Twitter de online bedreigingen serieus neemt.

De Britse Twitter-baas twittert: “We testen manieren om het melden van misbruik te versimpelen, bijvoorbeeld binnen een tweet, door gebruik te maken van de knop “Tweet rapporteren” in onze iPhone-app en op het mobiele web. Als gerapporteerde accounts in strijd met onze regels blijken te handelen, worden ze opgeschort.”

JaneAusten∞10

Lees ook:Jane Austen op Britse 10 pounds biljetten
Lees ook:Meld intimidatie en belediging via Twitter
Lees ook:Twitter krijgt na beursgang vrouw in Raad van Bestuur
Lees ook:Marjorie Scardino eerste vrouwelijke CEO Twitter
Lees ook:Strip over meisje dat groepsverkrachting overleeft als seksvoorlichting in India

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>