19-jarige Griekse schone is ster van Cannes door haar lesbische hoofdrol

LaViedAdeleHet filmfestival van Cannes staat traditoneel garant voor veel glitter en glamour, zien en gezien worden en een prijzenregen in de vorm van de gouden Palmen.

Dit jaar is de 19-jarige Griekse Adèle Exarchopoulos de gedoodverfde favoriete en ster van het witte doek…….

Eerder acteerde ze wat kleine rollen, nu draagt ze een 3 uur lang liefdesdrama ‘La vie d’Adèle’ (internationale titel: ‘Blue Is the Warmest Colour’), waarin hoofdpersonage Adèle tot haar eigen verbazing voor een vrouw valt. een meisje met blauw haar gespeeld door Léa Seydoux.

De Franse pers is er al uit, zelden schaarde die zich in Cannes zo unaniem achter een film: ‘La vie d’Adèle’ móet de Gouden Palm krijgen, meldt Bor Beekman in De Volkskrant.

Want: magnifiek geacteerd, gedurfd geregisseerd en rakend aan een thema waarover in eigen land veel te doen is.

Haar mond gaf de doorslag, meldt de Frans/Algerijnse regisseur Abdellatif Kechiche, die zeker wist dat hij zijn hoofdrolspeelster had gevonden toen hij haar een stuk taart zag eten.

De echte Adèle verhaalt aan de verzamelde journalisten vrijuit over de lange opnameperiode. “Ja, het was intensief. Nee, ze had er geen moeite mee, want seks is iets normaals. Geschokt was ze, toen omstanders tijdens de straatopnamen in Frankrijk haar verwensingen toeriepen en zelfs bedreigingen, toen ze zagen dat de actrices elkaar zoenden. “Wat maakt het nou uit wie met wie neukt? Alsof we geen echte problemen hebben op deze wereld, zeg.”

Vanavond, tijdens het eindgala, zal ook blijken of het Nederlandse ‘Borgman’, behalve het publiek ook de jury kan bekoren. Deze eveneens ruimschoots geprezen thriller van Alex van Warmerdam is reeds aan 10 landen verkocht.

Lees ook:Meer vrouwen dan mannen in jury Filmfestival Cannes
Lees ook:Regisseuse Jane Campion (The Piano) krijgt hoogste onderscheiding in Cannes
Lees ook:Regisseuse Jane Campion voorzitter filmfestival Cannes
Lees ook:Familie Amy Winehouse kan zich niet vinden in documentaire
Lees ook:Verboden Marokkaanse prostitutiefilm komt naar Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>