Free Pussy Riot in lingerie bij -15˚ C

Free_Pussy_RiotEn terwijl Poetin met Beatrix aan de borrel zit, wordt er in Rusland nog steeds gevochten voor de vrijlating van de meiden van Pussy Riot.

Eén van hun acties in een kerk, leidde er vorig jaar toe dat leden Nadezha Tolokonnikova en Maria Alyokhina veroordeeld werden tot 2 jaar werkkamp .

Die veroordeling lokte wereldwijde protesten uit, Amnesty International en sterren als Sting, Yoko Ono en Madonna spraken hun steun voor de vrouwen uit.

Binnen enkele weken werd de ‘Free Pussy Riot’-beweging, met o.a. hun felgekleurde gebreide bivakmutsen, een populair gegeven dat zelfs door de mode-industrie werd omarmd……

Exact een jaar na het concert van Pussy Riot in de beruchte kerk van Moskou, nam het lingeriemerk Blush onderstaande video op met sexy protestmars, waar het ter plekke -15 graden was.

Feminisme en sexy zijn vanuit de vrouwen zelf lijken niet meer met elkaar te botsen, zoals in de jaren ’70 en ’80. Wij zeggen dan ook:  Free Pussy Riot!

Lees ook:Vrouwen opgepakt na Pussy Riot – eerbetoon
Lees ook:‘Pussy Riot, A Punk Prayer’ vanavond op NPO 2
Lees ook:Madonna kondigt Pussy Riot aan
Lees ook:Pussy Riot-vrouwen nog niet vrij; vanmiddag naakt rennen met Chiel Beelen!
Lees ook:Miss Rusland op de bres voor Pussy Riot

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>