Nieuwe community voor vrouwen in de IT

RosieTechIn de huidige flexibele arbeidsmarkt daagt RightBrains organisaties uit te sturen op diversiteit.

De nieuwe community voor vrouwen, in samenwerking met HeadFirst, bevordert genderdiversiteit in het digitale werkveld en in de IT….

Daarover bericht vandaag Executive-People.nl.

Uit de praktijk blijkt volgens RightBrains dat bedrijven vaak niet weten waar zij vrouwelijk talent vandaan kunnen halen.

Het nieuwe bedrijf maakt vakvrouwen daarom zichtbaar en vindbaar voor organisaties. Daarbij wil het professionals inspireren, verbinden en opleiden om innovatie en veranderkracht binnen het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten.

Juist in een tijd van snelle technologische ontwikkelingen zoals big data, cloud en innovatieve robotica carrièrekansen liggen er kansen voor vrouwen. Het is een ideale tijd om in business- en IT-rollen door te groeien en tegelijkertijd creatieve en intuïtieve competenties te benutten.

RightBrains bouwt daarom een community van vakvrouwen en bemiddelt op het gebied van bijvoorbeeld programmamanagement, project- en communicatiemanagement, training, verandermanagement, informatiemanagement, digital marketing en scrum.

RightBrains is een initiatief van Geke Rosier en staat voor de rechterhersenhelft, die de creatieve en intuïtieve competenties aanstuurt.

Lees ook:Geke Rosier maakt zich hard voor de ronde, vrouwelijke vormen in de ict
Lees ook:Lidewij Edelkoort toont Dutch en Internationaal autonoom design
Lees ook:Een Ideale Vrouw. Waar? In het DeLaMar!
Lees ook:Ook Inge Ipenburg aan de slag bij ZakenVrouwen.TV
Lees ook:De fantastische modewereld van Viviane Sassen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>