Vrouwen vaak (te) loyaal aan huidige werkgever

WomanAtOfficeOnzekerheid over het soort van aanstelling bij een volgende baan, laat vrouwen vaak te lang hangen bij hun huidige werkgever.

Ook zijn vrouwen bang dat ze bij een overstap naar een nieuwe werkgever mogelijk minder faciliteiten voor hun gezin zullen krijgen.

En tenslotte zijn vrouwen zeer loyaal ten opzichte van hun werkgevers…….

Dat zegt analiste Ashley Milne-Tyte, auteur van ‘The Broad Experience’, een podcast over vrouwen en de werkvloer.

“De huidige situatie op de arbeidsmarkt laat het weinig mensen toe om een naar een andere baan te solliciteren, ook al is men uitermate ontevreden over de huidige werkzaamheden” geeft Ashley Milne-Tyte aan.

“Onderzoek geeft echter aan dat mannen en vrouwen op een andere manier tegen een caarière-wending kijken. Als werknemers zich enkele jaren in een baan hebben genesteld, blijken vrouwen veel minder snel aan een overstap naar een andere functie te denken dan mannen.”

Een aantal vrouwelijke respondenten gaf aan het gevoel te hebben na al die jaren een verplichting te hebben tegenover de werkgever. “Vrouwen kunnen extreem loyaal zijn,” zegt ook Jessica Bennett, directeur van de stichting Lean In.

“Vrouwen hebben vaak het gevoel een relatie opgebouwd te hebben met het bedrijf en zouden zich schuldig voelen bij een vertrek. Mannen maken vaak openlijk gebruik van aanbiedingen om van het management een loonsverhoging af te dwingen. Vrouwen passen veel minder dergelijke taktieken toe.”

Dana Britton, directeur van het Center for Women and Work aan de Rutgers University, geeft aan dat kinderen voor vrouwen een belangrijk motief zijn om bij de huidige werkgever te blijven.

“Vaak vrezen ze dat bij een volgende werkgever minder flexibiliteit voor het gezin is,” merkt Britton op.

Bij een werkgever blijven zitten, heeft echter meestal een financieel nadelig effect.

Lees ook:Vrouwen minder vaak tevreden over baan dan mannen
Lees ook:De gedroomde chef is een vrouw
Lees ook:Japanse vrouwen hoogst opgeleiden ter wereld, maar talent wordt verspild
Lees ook:Jonge vrouwen worden blij van ‘het nieuwe werken’
Lees ook:Jong kinderen baren schaadt de carrière minder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>