Glazen plafond, waar?

ThereIsADifference-Boy-GirlGisteren was het Internationale Vrouwendag. Dat kan niemand echt ontgaan zijn.

“Vrouwen hebben het aan zichzelf te wijten dat ze op cruciale functies nog steeds onder, niet naast, mannen werken.”

Dat schrijft Facebooks Sheryl Sandberg in haar boek ‘Lean in’.

“Door een gebrek aan zelfvertrouwen, doordat we onze hand niet opsteken en door ons terug te trekken als we naar voren moeten leunen”, stelt de 43-jarige Amerikaanse.

RTL kwam gister met een fotoserie van vrouwen van nu, die helemaal niet met dat glazen plafond bezig zijn, maar hun hart volgden en uitgroeiden tot iconische proporties…..

Voila een rijtje rolmodellen……


De jonge Pakistaanse Malala (15) werd in oktober vorig jaar in haar hoofd geschoten omdat ze actie voert voor meisjesonderwijs. Ze overleeft de aanslag en wordt genomineerd voor Nobelprijs voor Vrede.

Wielrenster Marianne Vos wint een gouden medaille op de Olympische Spelen en rijdt in haar eerste officiële wedstrijd tegen mannen harder dan Joaquim Rodriguez en Lieuwe Westra.

President Of Liberia Ellen Johnson-Sirleaf Visits London

De Nigeriaanse president Ellen Johnson Sirleaf Sirleaf is de eerste vrouwelijke president van Afrika. Ze won in 2011 de Nobelprijs voor Vrede en zet zich in voor vrouwenrechten.

Hillary Clinton stopt met haar ministerschap van Buitenlandse Zaken in de Verenigde Staten. Ze is een schoolvoorbeeld van een succesvolle politica. Clinton strijdt voor gelijkheid tussen man en vrouw.

Indiase vrouwen staan massaal op tegen uitbuiting en misbruik van vrouwen na een groepsverkrachting van een meisje in een openbare bus, in december vorig jaar. Het meisje overlijdt aan haar verwondingen.

Zakentijdschrift Forbes roept de Duitse bondskanselier Angela Merkel uit tot meest invloedrijkste vrouw ter wereld. Merkel wordt vaak omschreven als de ‘leider van de E.U.

Koningin Beatrix kondigt haar terugtreden als koningin aan na 33 jaar koningschap.

De Saudische journaliste Manal Al-Sharif is wereldberoemd door auto te rijden terwijl dat streng verboden is voor vrouwen in het Arabische land.

Oprah Winfrey is een wereldwijd icoon die haar achternaam niet meer nodig heeft. Ze interviewde Lance Armstrong over zijn dopingverleden en is een bekend filantroop.

Lees ook:Angela Merkel blijft de machtigste vrouw op aard
Lees ook:Denis Mukwege vanavond in College Tour
Lees ook:Ayaan Hirsi Ali vindt dat Netanyahu Nobelprijs verdient
Lees ook:Angela Merkel voor het 4e jaar op rij machtigste vrouw op aarde
Lees ook:Hillary Clinton is de meest bewonderde vrouw van de Amerikanen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>