‘Echte vrouwen zijn er in de modellenwereld nauwelijks te vinden’

NinaGarciaEr is een chronische gebrek aan modellen met ‘normale vormen’ en het is moeilijk om op de catwalk meisjes te vinden die er helemaal gezond uitzien.

“Ik heb al heel veel shows gezien met extreem magere meisjes. Dat is interessant, want we leven juist in een land waar overgewicht een steeds groter probleem wordt…….”

Aldus Nina Garcia, creatief directeur bij MARIE CLAIRE en jurylid bij het Amerikaanse ‘Project Runway’, in een interview met ‘The Huffington Post’.

De 48-jarige modedesko probeert haar lezers gezonde rolmodellen voor te schotelen, maar het is volgens haar niet makkelijk om in die wereld van extremen met gezonde meisjes te werken.

“Wij houden van echte vrouwen. We doen geen fotoshoots met meisjes die uiterst mager of heel jong zijn. Soms werken we zelfs met vrouwen die eigenlijk geen modellen zijn.”

Lees ook:Arianna Huffington start nieuwe site met top-publicaties
Lees ook:Rolmodellen in plaats van supermodellen op de catwalk
Lees ook:Ict, techniek en bèta-vrouwen werken meestal fulltime
Lees ook:Ontwerpers kiezen er nu voor om wel met zwarte modellen te werken
Lees ook:Modellenbureau gaat niet uit van uiterlijkheden, maar van personality

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>