Ireen Wüst start eigen schaatsploeg Team4Gold

TeleWustNeerlands goudste vrouw op het ijs, Ireen Wüst zal de komende 3 seizoenen voor de nieuwe schaatsploeg rijden, die rond haar zal worden opgebouwd.

Rutger Tijssen wordt de coach van haar ploeg die Team4Gold gedoopt is. Daarnaast krijgt Wüst haar vroegere TVM-coach Gerard Kemkers een rol als adviseur en klankbord richting de Olympische Spelen van 2018 in Pyeongchang.

Dat meldt de 29-jarige schaatsster vanaag in Telesport.

“Ik wil in Zuid-Korea nog eenmaal goud winnen. Het slagingspercentage is in mijn ogen het grootst wanneer ik dat doe met de mensen in wie ik het meeste vertrouwen heb”, vertelt Wüst.

De 4-voudig olympisch kampioene kondigde in februari aan na 1 seizoen al weer te vertrekken bij Team Continu van coach Marianne Timmer, omdat ze met mannen wilde trainen.

Bij Team4Gold, dat de komende weken verder zal worden ingevuld, is de intentie om met mannen en vrouwen een team te vormen.

Lees ook:‘Kromo’ baalt van brons
Lees ook:Ranomi Kromowidjojo zwemt tegen de mannen op 100 m vrije slag
Lees ook:Nederlands schaakkampioene Käty van der Mije overleden
Lees ook:RIP: Anky van Grunsven’s BONFIRE (30) overleden
Lees ook:Olympisch medaille-winnares Lisa Westerhof vliegt Sochi-gangers naar huis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>