Compete ploeg basketbalvrouwen uit China naar strafkamp gestuurd

IsabelleYcoubouHet complete vrouwen basketbalteam van het Chinese Heilongjiang is naar een militair strafkamp gestuurd.

De sportvrouwen vochten een discutabele beslissing van de scheidsrechter aan in een wedstrijd tegen de club van het Chinese leger.

Gevolg: 2 maanden strafkamp…….

De Franse international Isabelle Yacoubou, die ontsnapte aan deze idiote sanctie, komt met het verhaal op haar blog op de Franstalige Huffington Post.

Aan het eind van een wedstrijd tegen Bayi, de club van het Chinese leger, stond Heilongjiang 2 punten voor, met nog 0,6 seconden speeltijd op de klok. Op dat moment kreeg de tegenpartij de bal toegespeeld en scoorde.

‘De scheidsrechter keurde het goed, zodat er verlengingen aan te pas moesten komen. Alléén, het was onmogelijk dat die ultieme gelijkmaker van Bayi binnen 0,6 seconden was gerealiseerd’, schrijft Yacoubou.

Er werd uiteraard hevig tegen geprotesteerd, maar de scheidsrechters luisterden niet en verloren zelfs hun geduld. Ze konden kiezen: de verlenging spelen of opgeven. Gedesillusioneerd besloten de ploeg voor de laatste optie te gaan.

De Chinese basketbond besloot zich ermee te bemoeien en de vrouwen Heilongjiang werden zelfs uit de baketbalcompetitie gezet voor de rest van het seizoen.

De coach van het team werd voor 2 jaar geschoren. ‘Maar de zwaarste maatregel moest nog komen’, aldus Yacoubou. ‘Mijn teamgenoten werden voor onbepaalde tijd naar een militair strafkamp gestuurd. Onwaarschijnlijk maar waar. We lieten de basketbond zelfs de beelden zien van de wedstrijd, maar niets hielp om ze van hun ongelijk te overtuigen.’

Gelukkig kon Isabelle Yacoubou als buitenlandse aan de strafmaatregel ontsnappen en vloog linea recta terug naar Europa.

Daar vond Yacoubou, die in Londen in 2012 met Frankrijk zilver won, gelukkig snel opnieuw onderdak. De 28-jarige Française werkt het seizoen af bij het Italiaanse Schio.

Lees ook:Rachel Klamer wint wereldbeker triatlon
Lees ook:Hongerstakende Pussy Riot-zangeres op ziekenafdeling gevangenis
Lees ook:Gevangen Pussy Riot zangeres lijkt foetsie na laatste overplaatsing
Lees ook:Marianne Vos heeft nu ook de Ronde van Vlaanderen op haar erelijstje staan
Lees ook:Suzy Walsham wint voor 5e x trappenloop Empire State Building

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>