Paaldansen is geen sexy entertainment meer, maar topsport

NKPaaldansenBij paaldansen denken we aan vrouwen die sexy om een paal heen kronkelen.

Maar paaldansers willen vaak juist van dat erotische imago af. Om hier voor eens en voor altijd mee af te rekenen, zijn de regels voor het NK paaldansen flink aangescherpt.

Beha’s en strings zijn vanaf nu verboden. Broekjes moeten voortaan over de kont vallen en stevige bovenstukjes zijn verplicht……….

Dat meldt De NosOp3.

Dat betekent nog niet dat de deelnemers veel kleding aanhebben, want om goede grip te hebben in de gladde paal werkt blote huid het best.

Paaldansers noemen hun sport liever paalfitness, waardoor het meer als een echte sport wordt gezien. En de sport wordt in Nederland steeds professioneler.

Zo volgt het NK Paaldansen, dat dit weekend in Rotterdam plaatsvindt, voor het eerst de regels van de Internationale Paalsportfederatie:

Er zijn tijdens het WK 4 categorieën: vrouwen, mannen, duo en ‘women masters’. Tijdens de acts wordt er gekeken naar techniek, de choreografie en de verplichte oefeningen.

Sexy moves zijn daarbij uit ten boze; deelnemers zijn juist verplicht bepaalde technieken te laten zien. De winnaar mag Nederland vertegenwoordigen tijdens het WK in Londen.

Lees ook:Hoe vrouwen heel lang geweerd werden van de Olympische Spelen
Lees ook:EK Voetbal Vrouwen uitgezonden door NOS
Lees ook:Vrouwen uitgesloten bij game-kampioenschappen
Lees ook:Eenmalig glossy Haven Vrouwen
Lees ook:Ricky Rijneke opnieuw bekroond voor haar debuut ‘Silent Ones’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>