Stephanie Roche maakt wereldgoal!

stephanie-roche-De aandacht ging dit weekeinde uit naar de geweldige doelpunten van Zlatan Ibrahimovic en Jack Wilshere, maar in de Ierse vrouwencompetitie was ook een bijzonder mooi doelpunt te zien.

De 24-jarige Stephanie Roche van Peamount United tekende voor wat nu al het ‘doelpunt van het jaar’ in de Women’s National League wordt genoemd…………

Ze krijgt aan de rand van de 16 meter de bal van de rechterflank. Met de rug naar het doel controleert ze vaardig met rechts en wat daarna gebeurt is prachtig. De doelvrouw van de tegenstander stond aan de krant genageld.

Stephanie Roche is niet de eerste de beste. In het seizoen 2011-2012 werd ze met Peamount kampioen. Dankzij haar 26 goals werd ze topschutster en had een groot aandeel in die titel. Het leverde Roche de Gouden Schoen op.

Ook internationaal speelde ze zichzelf in de kijker. Roche speelde met Peamount in de Champions League voor vrouwen en is ook Iers international.

Lees ook:Duitse vrouwen winnen de Europa Cup voetbal
Lees ook:Borstbeeld van Neerlands über-feministe Aletta Jacobs onthuld
Lees ook:Skister Lindsay Vonn gaat eerst nog de mannen verslaan
Lees ook:Nederlands elftal vrouwen gaat naar de WK!
Lees ook:Michael van Praag pleit voor vrouwenvoetbal bij Feyenoord

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>