In het spoor van Belle van Zuylen

BelleVanZuylenDit jaar is het precies 275 jaar geleden dat Belle van Zuylen (1740-1804) in Slot Zuylen werd geboren. Elk jaar wordt deze onafhankelijke dame, haar scherpe geest en haar vele talenten geëerd op de Belle-dag.

Deze is vandaag op Slot Zuylen, met speciale Belle-rondleidingen door het kasteel, twee Toneelstukken van Belle van Zuylen en een workshop voor kinderen in het Koetshuis.

‘Op bezoek bij Belle, een toneel impromptu’ is een bewerking van 2 toneelstukken van Belle van Zuylen: ‘De Vluchteling’ (L’Emigré) uit 1793 en ‘De Ontroostbare’ (L’inconsolable) uit 1794. Het betreft een bijzondere uitvoering met 3 lezende en 3 bewegende spelers, een zogenaamd ‘spectacle-lecture’, waarbij de bewegers de teksten volgen. Met (incognito) deelname van kasteelvrouwe Lucile van Tuyll van Serooskerken, begeleid door ‘baron d’Hermenches’. De toneelstukken worden opgevoerd in de bovenzaal van het Koetshuis.

Naast de rondleiding in het kasteel kunt u ook in de tuin een wandeling maken langs de geliefde plekjes van Belle. Voor de kinderen is er in het Koetshuis de Workshop ‘Pimp je eigen bloembollenmandje’ onder begeleiding van Sabine Goemans van Present Garden. Het museumcafé Koetshuis opent om 11 uur de deuren; daar kunt u koffiedrinken met een speciaal Belle-taartje. Ook is er gelegenheid om te lunchen.

Meer informatie bij Slot Zuylen.

Lees ook:Loop de Liesbeth List Wandelroute in de hoofdstad
Lees ook:Prinses Maxima ontvangt eerste exemplaren van postzegels ’1001 Vrouwen’
Lees ook:Bedenksters Zalfpoli en Beleeftuin zijn beiden ‘Mooi Mens 2013′
Lees ook:Hoe kunstzinnig is een hoogzwangere tiener?
Lees ook:Prins Friso (†) gaat zijn moeder vooruit naar Lage Vuursche

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>